Актуални Новини, Новини

ИВАН И АНДРЕЙ ОБЯВИХА НОВИТЕ 25 СЕМЕЙСТВА В КАМПАНИЯТА „НАПРАВИ ГО СЕГА“ 

За 5-а поредна година се провежда инициативата „Бебешки ДНК пакет“ в рамките на кампанията за насърчаване на раждаемостта у нас „Направи го сега“. 25 от регистриралите се бъдещи родители получиха всичко необходимо за така важната първа година от израстването на техните деца.

25-те двойки имена се теглят на случаен принцип чрез софтуер, специално изготвен за кампанията.

Един пакет е около 8000 лв. и включва освен храни, дрехи, пелени, количка, играчки, козметика, перилни препарати, мокри кърпи, вода, шишета, стерилизатор, залъгалки, така и бамбукови съдове за хранене, пробиотици, инхалатор, килимче за игра, смарт термометър, чувалче за спане, персонализиран спален комплект и други подаръци. Така подкрепата възлиза на обща стойност от 200 000 лева. 

Всички тези подаръци се предоставят безвъзмездно от дарителите на каузата – Iventas, Bebelan, Мони Трейд, FunSmartToy, Biogaia, Kaufland,  Omron, BG dreshki, YumYumBamboo, Angel Baby, Candy Baby, Rach, Kilimche BG, AGU. Тази година в инициативата се включиха и нови дарители, благодарение на които, освен броя на пакетите, се увеличи и разнообразието от продукти за всяко семейство. 

Телевизионните продуценти Иван и Андрей са инициатори на емблематичния жребий, който се излъчи днес, 29 февруари в социалните мрежи. Идеята на организаторите е да помагат на семействата в България, които очакват дете, като осигуряват пълна материална подкрепа за първите 12 месеца след раждането.

„Щастливи сме, че можем да помогнем на повече хора и да облекчим значително бюджета им. Но още по-щастливи и благодарни сме от факта, че срещнахме единодушие в партньорите ни, предоставящи продуктите за „Бебешките ДНК пакети“. Тяхната безусловна подкрепа през тези години ни кара да вярваме все повече, че даваме добър пример и вървим във вярната посока с кампанията „Направи го сега“, споделя съоснователят на ДНК – Андрей Арнаудов.

Семействата, които софтуерът изтегли тази година, са жители както на големите градове като София, Пловдив, Бургас и Варна, така и на по-малки населени места като Казанлък, Шумен, Белене, Враца, Асеновград, В. Търново, Благоевград и с. Златина.

„До момента сме помогнали на общо 111 деца, за всяко от които е помислено до най-малкия детайл – относно размери, удобство и функционалност на предоставената помощ. Щастливи сме, че има и други хора, освен нас, за които демографията е голямата тема на една нация“, допълни Иван Христов, съосновател на ДНК.

От 1 февруари 2024 г. са отворени регистрациите за 9-ото издание на кампанията „Направи го сега“, в което могат да се включат всички двойки, регистрирайки бременност с бебета, заченати в рамките на 2024 година.  При попълването на регистрационните полета може да споделите своята лична история и да изберете дали желаете да участвате в инициативата за спечелване на “Бебешки ДНК пакет” или се регистрирате само, за да подкрепите каузата за повече бебета в България.

Линк за регистрация: https://napravigo.bg/registraciya 

Проектите на кампанията се разпространяват с подкрепата на LadyZone, woman.bg, списание “9 месеца”, bTV Media Group и Българската Телеграфна Агенция.