АКТУАЛНО

ИЗВЪНРЕДНО РАБОТНО СЪВЕЩАНИЕ

В заседателната зала на Общинска администрация Берковица се проведе работно заседание  с кметове и представители на кметствата на общините Берковица и Вършец, ползватели на водностопански обекти, с участието на представители на Областна администрация Монтана, представители на предприятие „Язовири и каскади” клон Мизия и „Пожарна безопасност и защита на населението” Монтана. На съвещанието се обсъдиха  състоянието на водоемите и съоръженията на територията на двете общини и предприемане на превантивни мерки за недопускане на наводнения и вредни въздействия на водите при евентуално бързо затопляне, снеготопене, обилни валежи и рязко повишаване нивото на реките в областта.На срещата участие взе и инж. Ивайло Андреев от предприятие „Язовири и каскади”, които осъществяват технически контрол на  язовирни стени, водохващания и речни корита. Стана ясно, че на територията на монтанска област се извършва оглед на потенциално опасните язовири, на специалисти от областта и експерта от „Язовири и каскади”, за да се установи надеждността при експлоатация на хидротехническите съоръжения. Става дума за  потенциално опасни язовири в общините, визирани през 2011 година по време на проверките. Срещата бе с цел вземане на превантивни мерки и недопускане на тежки бедствени ситуации. По време на заседанието стана ясно, че част от направените предписания от областната комисия, след проверките през ноември 2011г. не са изпълнени. Инж. Андреев подчерта, че тази година пълноводието ще е сериозно и всички трябва да са подготвени. За целта едно от основните предписания към ползвателите на водоемите е налалянето на 50 % обема им, което ще е гаранция за преминаване на високи води без допускане на аварии. Общините ще получат необходимите указания и правила за безопасност на населението. Превантивните мерки ще започнат да се изпълняват незабавно от общините.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

Актуални Новини

САМОДЕЕН ТЕАТРАЛЕН СЪСТАВ ПРИ НЧ „ИВАН ВАЗОВ – 1872 Г.“, ГР. БЕРКОВИЦА ЩЕ ПРЕДСТАВИ ПОСТАНОВКАТА “ДОБРИЯТ ДОКТОР” ОТ НИЙЛ САЙМЪН

Народно Читалище “Иван Вазов 1872” гр. Берковица Ви кани на спектакъла „Добрият доктор“ от Нийл Саймън по разкази на А.

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Актуални Новини

ПРИКЛЮЧИХА СПОРТНИТЕ ПРОЯВИ НА УЧЕНИЦИТЕ В ОБЩИНСКИТЕ СЪСТЕЗАНИЯ „УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ 2023-2024 “

Състезанията са включени в Националния спортен календар на Министерството на образованието и науката за учебната  2023 – 2024 г. Те

ВИЖТЕ ОЩЕ »
ПОПУЛЯРНИ ЕТИКЕТИ
covid-19 (28) Кмет на Община Берковица (71) Къща музей "Иван Вазов" (12) МБАЛ БЕРКОВИЦА (12) МИГ Берковица и Годеч (31) НЧ "Иван Вазов - 1872" (20) ОП Региони в растеж (18) Образование (41) Община Берковица (709) Общинска администрация-Берковица (106) Общински съвет-Берковица (46) Обява (43) Природни забележителности (21) Проект енергийна ефективност (12) СУТ (17) административни услуги (13) берковица (20) вик берковица (27) град Берковица (35) дневен ред (21) заповед (16) заповеди на кмета (23) избори (19) изложба (13) кмет община берковица (22) конкурс (13) културни забележителности (17) музеен комплекс - Берковица (31) общинска администрация (56) обява община берковица (13) обявление (93) обявление отдел СУТ (42) отдел строителство (23) подробен устройствен план (16) поздравителен адрес (28) проект (15) противоепидемични мерки (27) редовна сесия (17) социални дейности (14) социални услуги (15) спорт (12) съобщение (20) туризъм (32) уведомление (17) услуги (13)
QR Code

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.