Актуални Новини

ИЗГОТВИХА РЕГЛАМЕНТА ЗА НАЦИОНАЛНИЯ ТУРИСТИЧЕСКИ ПОХОД ПО ПЪТЯ НА БОТЕВАТА ЧЕТА „КОЗЛОДУЙ – ОКОЛЧИЦА“ 2017

Регламент за провеждане на 71-ви Национален туристически поход по пътя на Ботевата чета „Козлодуй – Околчица“ 2017 г., посветен на 141-та годишнина от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета изготви Областна администрация – Враца. Традиционният поход, който ежегодно се провежда от 27 май до 2 юни, дава възможност на туристите да преминат по 120 – километровия исторически път от Козлодуйския бряг до връх Околчица. Основен организатор и координатор на дейностите по провеждане на похода е Областна администрация – Враца. Събитието се осъществява  под патронажа на Президента на Република България Румен Радев, със съдействието на Министерство на образованието и науката, Регионалните инспекторати по образованието, Министерство на туризма, Български туристически съюз и СКО „Леденика“ – Враца, Туристическо дружество „Враца“, Ботевски комитет при Община Враца и Община Козлодуй и се финансира от Министерски съвет на Република България.

В похода могат да се включат  групи ученици, туристически дружества от страната, клубовете и секциите по туризъм с неограничен брой туристи. По маршрута, включващ обекти от Националните движения „Опознай България – 100 национални туристически обекта“ и „Опознай родния край“, могат да преминат също така индивидуални участници и самостоятелни групи, които не принадлежат към определена организация.

В срок до 9 май 2017 г. всички желаещи да участват следва да изпратят попълнена заявка за участие на адрес: гр. Враца 3000, бул. „Демокрация“ № 1, Областна администрация – Враца, или сканиран и надлежно заверен вариант на приложенията на електронна поща: obl-vr@oavratsa.egov.bg.

Регламентът за провеждане 71-ия Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета“ Козлодуй – Околчица 2017 г. и приложенията към него са публикувани на официалния сайт на Областна администрация – Враца: http://vratsa.bg/.