Актуални Новини

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН СЕЗОН ЗА БЕРКОВСКИТЕ БИАТЛОНИСТИ – ШЕСТ КУПИ В ГЕНЕРАЛНОТО КЛАСИРАНЕ ЗА КУПА „БЪЛГАРИЯ” И КУПА „НАДЕЖДИ”

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков поздрави биатлонистите и треньорите, постигнали призови класирания през изминалия сезон 2011/2012 г. на специална церемония в Музея на спорта на 14 май 2012 г., където Българската федерация по биатлон обяви годишните си награди. Бяха отличени и наградени всички, които са постигнали успехи през сезона. Берковските деца се окичиха с шест купи за генералното класиране (сбора от всички състезания през годината). Сред отличените биатлонисти са Кристиян Стоянов,  който взе първото място, така защити купата от миналата година. Борбата в тази възрастова група беше изцяло берковска. Спора за първото място се определи от последното състезание  на Мечи Чал в Чепеларе между Кристиян Стоянов  и Християн Георгиев.

Християн и Ванеса Георгиеви /брат и сестра/ станаха Държавни Шампиони, но останаха втори в генералното класиране за купа „Надежди”. Десислава Стоянова остана втора за купа „България”.Тя имаше по-малко стартове в България и това определи да не защити титлата от миналата година. Деси в предстоящия сезон ще се състезава за Спортен клуб „Славия”, поради недостига на средства на берковския клуб да и осигури заплата, отива в Софийския клуб. Ръководството на клуба и пожелава  успех,  винаги ще и стискат палци и помагат, с каквото могат.

Петьо Иванов и Мария Здравкова се окичиха с третите места. При изключителна конкуренция  от седем,осем състезатели се бореха за влизане в призовата тройка. Петьо го разделиха само 4 точки от Шампионската Купа. Марина Лазарова остана четвърта. Елена Кръстева е пета, а Борислав Яврийски шести.

Годината бе трудна, но въпреки всичко отборът по биатлон има своите класирания и успехи. Треньорският екип им пожелава  здраве и радост на това,  което са извоювали. Благодарности и  за финансовата подкрепа от Общинска администрация – Берковица.

Вашият коментар