Актуални Новини, Новини

ИЗЛОЖБА ОТ УЧЕНИЧЕСКИ РИСУНКИ Е ПОДРЕДЕНА В ГРАДСКАТА ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ – БЕРКОВИЦА

Изложба от детски и ученически рисунки на тема „Ах, каква чудна природа тука“ бе уредена днес в Градската художествена галерия „Отец Паисий“ – Берковица.

Изложението е част от мероприятията, които се провеждат в рамките на седмицата на Вазов, 6 – 12 юли,  по повод 170 години от рождението на твореца.

Повече от 40 рисунки на талантливи ученици от основните училища в Берковица, от Културен център „Йордан Радичков“ и на децата от детска градина „Звънче“ са представени във временната изложбена зала на галерията. Любовта към всичко българско и родно, почитта към творчеството на писателя, преклонението пред красотата на нашата природа са изобразени върху платната на даровитите художници. Картините им, достойни да се наредят до световните шедьоври, впечатляват със изкусна изработка, стил, хармония на цветовете, оригиналност.

Участието на младите хора в седмицата на Вазов, живял и творил в Берковица в периода от 7 март 1879 г. до 18 септември 1880 г., създал тук, в града под Ком, едни от най-силните си произведения, е признак за родолюбив дух, гордост от българското, любов към природата, преклонение пред литературното дело на Вазов, пред род и родина.

Картините на децата и учениците ще бъдат изложени в Градската художествена галерия „Отец Паисий“ – Берковица до 12.07.2020 година. Могат да бъдат проследени и на страницата на Образователни институции – Берковица и в youtube.

https://www.facebook.com/EducationBerkovitsa

watermarked-IMG_20200706_114116watermarked-IMG_20200706_114142