АКТУАЛНО

ИЗЛОЖБА ОТ УЧЕНИЧЕСКИ РИСУНКИ Е ПОДРЕДЕНА В ГРАДСКАТА ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ – БЕРКОВИЦА

Изложба от детски и ученически рисунки на тема „Ах, каква чудна природа тука“ бе уредена днес в Градската художествена галерия „Отец Паисий“ – Берковица.

Изложението е част от мероприятията, които се провеждат в рамките на седмицата на Вазов, 6 – 12 юли,  по повод 170 години от рождението на твореца.

Повече от 40 рисунки на талантливи ученици от основните училища в Берковица, от Културен център „Йордан Радичков“ и на децата от детска градина „Звънче“ са представени във временната изложбена зала на галерията. Любовта към всичко българско и родно, почитта към творчеството на писателя, преклонението пред красотата на нашата природа са изобразени върху платната на даровитите художници. Картините им, достойни да се наредят до световните шедьоври, впечатляват със изкусна изработка, стил, хармония на цветовете, оригиналност.

Участието на младите хора в седмицата на Вазов, живял и творил в Берковица в периода от 7 март 1879 г. до 18 септември 1880 г., създал тук, в града под Ком, едни от най-силните си произведения, е признак за родолюбив дух, гордост от българското, любов към природата, преклонение пред литературното дело на Вазов, пред род и родина.

Картините на децата и учениците ще бъдат изложени в Градската художествена галерия „Отец Паисий“ – Берковица до 12.07.2020 година. Могат да бъдат проследени и на страницата на Образователни институции – Берковица и в youtube.

https://www.facebook.com/EducationBerkovitsa

watermarked-IMG_20200706_114116watermarked-IMG_20200706_114142

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

Лого - Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ НА ОТДЕЛ „СТРОИТЕЛСТВО И УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА“

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – БЕРКОВИЦА ОБЯВЛЕНИЕ изх.Nо УОСГ-94-00-3161 (11) от 04.11.2022 г. Дирекция „Специализирана администрация”, отдел „СУТ”– Берковица на основание чл.

ВИЖТЕ ОЩЕ »
кмет берковица
Актуални Новини

КМЕТЪТ ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА ИЗПРАТИ ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ДО РУ НА МВР-БЕРКОВИЦА ПО ПОВОД 8 НОЕМВРИ – ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИЦИЯ

УВАЖАЕМИ Г-Н ЙОНИН,УВАЖАЕМИ СЛУЖИТЕЛИ НА РУ НА МВР – БЕРКОВИЦА, Днес, 8 ноември, на Архангеловден, българската полиция отбелязва своя професионален

ВИЖТЕ ОЩЕ »

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Детско полицейско управление
Актуални Новини

В 4. ОУ „ГЕОРГИ С. РАКОВСКИ“ – БЕРКОВИЦА БЕ ДАДЕН СТАРТ НА ПРОГРАМА „ДЕТСКО ПОЛИЦЕЙСКО УПРАВЛЕНИЕ“

На 22 ноември 2022 година с тържествена церемония 4. ОУ „Георги Сава Раковски“ – Берковица, Община Берковица и Районно управление

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Актуални Новини

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА И МУЗЕЕН КОМПЛЕКС ОБЯВЯВАТ КОНКУРС ЗА ТРАДИЦИОННА БЪЛГАРСКА СУРВАЧКА “ЦВЕТОВЕТЕ НА КОЛЕДНИТЕ ТРАДИЦИИ”

Изработването на традиционната сурвачка е стар български обичай, който се предава от поколение на поколение от древни времена. Целта му

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ ЗА ИЗБОР НА ФИНАНСОВА И КРЕДИТНА ИНСТИТУЦИЯ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДЪЛГОСРОЧЕН ЗАЕМ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА

Обявление за избор на финансова или кредитна институция за предоставяне на дългосрочен заем на Община Берковица

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.