Актуални Новини

ИЗЛЯЗОХА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ОБЛАСТНИТЕ КРЪГОВЕ НА ОЛИМПИАДИТЕ ПО РАЗЛИЧНИТЕ ПРЕДМЕТИ В СРЕДНА И ГОРНА СТЕПЕН

На олимпиадата по история и цивилизация от 12 явили се ученици от V до ХІІ клас на първо и второ място за V клас са Александър Стефанов Петров и Христо Апостолов Христов от Първо основно училище „Никола Йонков Вапцаров“ – Берковица. Александър е с най-голям брой точки от всичките 12 участници, а Христо – четвърти.

 

На олимпиадата по география и икономика от 15 седмокласници от областта Бояна Георгиева Николова от Първо основно училище „Н. Вапцаров“, Берковица – заема трето място (след двама ученици от ПМГ – Монтана) с 148 т. – брой достатъчен за класиране на национално ниво, но за съжаление – според регламента за участие на националния кръг се допуска само първият в областта.

 

На олимпиадата по биология и здравно образование за VІІ клас от 14 участници Бояна Георгиева Николова от Първо училище – Берковица, е втора след ученик от ОУ – Чипровци.

 

На олимпиадата по химия и опазване на околната среда резултатите на Бояна отново са достатъчни за национално ниво, но не се допуска поради недостигане на първа позиция.

 

На олимпиадата по български език и литература Бояна Николова е на първо място с 93 т. и единствена класирала се от областта за националния кръг на олимпиадата, който ще се проведе на 23-24 април 2016 г. в гр. Хасково.