Актуални Новини

ИНИЦИАТИВА ЗА ЗАСАЖДАНЕ НА ЦВЕТЯ И ХРАСТИ В БЕРКОВИЦА

IMG_2258По инициатива на кмета на Общината г-жа Димитранка Камнова в Берковица бяха засадени рози по ул. „Александровска“, по която в момента текат ремонтни дейности.  Там предстои подмяна на осветлението. Зацветяването на града продължава от служители на Комунални дейности. Цветя и храсти се засаждат в парк „Св. Георги Победоносец“ и в центъра на Берковица.  Зелените площи в паркове и градинки се почистват, възстановяват се за засаждане, обогатяват се площите с комплексна тор. Това ще подобри градската среда и условията за живеене.

IMG_1556Жителите  и гостите на Берковица  се призовават да пазят зелените площи и парковите съоръжения.  През месец май недобросъвестни хора  откраднаха крана на новата чешма в Пашината, който бе поставен в началото на месеца. Масово се изкореняват рози и храсти от алеите.
Съгласно Наредба за осигуряване и поддържане на обществения ред и сигурност на територията на Община Берковица , чл. 17 (3) Гражданите са длъжни при замърсяване от тяхна страна на местата за отдих в парковете и градините да ги почистят преди да ги напуснат,
Чл. 23.  (1) Забранява се:
1. Изхвърлянето на отпадъци и други материали в паркове, градини, зелени площи, водни площи, дерета, крайпътни ивици и други места.
6. Късането и изкореняването на засадените цветя, храсти и дръвчета в общинските градинки  и зелени площи.
Нарушителите по този раздел се наказват с глоби от 10 до 300 лв., за повторно нарушение от 300 до 500 лева.
За установяване на нарушенията се използва  видеонаблюдение и засилена полицейска охрана, особено по време на празнични  и почивните дни. На нарушителите ще се съставят актове и ще бъдат налагани санкции в максималния предвиден размер. Гражданите, станали свидетели на подобни нарушения, могат да подават сигнали на тел. 0885 11 90 56 , дежурен в ОбА  – Берковица.
Призоваваме ви към опазване на чистотата и приветливия вид на града ни !