Актуални Новини

ИНИЦИАТИВА НА ДЕТСКОТО ПОЛИЦЕЙСКО УПРАВЛЕНИЕ

В Деня без автомобили в област Монтана – 22.10 2013 година 20 третокласници от Детското полицейско управление към 2. ОУ «Христо Смирненски»- Берковица извършиха проверки за спазване на правилата за движение по пътищата. Техни ръководители бяха представители от РПУ- Берковица.
Малките полицаи получиха подробен инструктаж от представителите на реда и научиха как се спират водачи с полицейска палка, как трябва да се представи полицейският служител и какви документи да изисква за проверка, какви действия се предприемат при установяване на нарушител и какви препоръки се дават на шофьорите.
С помощта на пътните полицаи  всеки от доброволците за час се почувства като истински представител на КАТ. С палка в ръка малките доброволци спряха за проверка над 10 леки автомобила в района на 2. ОУ « Христо Смирненски» – Берковица.
Децата отправиха препоръки към водачите да спазват максимално разрешената скорост, винаги да поставят предпазни колани и да се движат с включени светлини. На водачите на пътни транспортни средства бяха раздадени брошури с информация за безопасно движение на пътя.