Актуални Новини

ИНИЦИАТИВНИ МЛАДЕЖИ ПОДМЕНИХА КУТИЯТА И СПЕЦИАЛНАТА КНИГА ЗА СПОМЕНИ НА ВРЪХ КОМ

img_20190705_121041Сдружение „Заедно за Берковица“  подмени кутията и специалната книга, в която посетителите на връх Ком записват своите впечатления, емоции и пожелания. Така те продължиха инициативата на общината, която всяка година организира и масово изкачване до върха,    традиционна проява, която е част от програмата за туризма. Амортизираната стара кутия е подменена с нова и книга, максимално защитена от ветровете и дъждовете на върха.

Младите ентусиасти са поставили и няколко нови табели, оказващи посоката към връх Ком. Те ще осъществят още две инициативи, свързани със Зона Ком – разкриване и обособяване пътеката, водеща към Вазов камък и обновяване на туристическата img_20190712_212436_869пътека и маркировка, водещи от кв. Беговица до хижите под  Ком.

От „Заедно за Берковица“ се надяват повече хора да се включат в тяхното начинание, както и в други инициативи, целящи запазването на природата и туристическите маршрути около град Берковица.

В Програмата за развитие на туризма в Община Берковица за 2019 г. са заложени и се изпълняват дейности по поддържане на екопътеките, почистване на вело трасетата , обновяване на маркировката /на 6 и 7 юли 2019 г. в Берковица се проведе състезание по планинско бягане „КОМ-ски траверс” и шосейно колоездене „КОМ-ски часовник”/ , подмяна на таблата и естетизация на табелите – съвместно с ученици от ЛПГ, Гимназия, спортни и туристически клубове                в Община Берковица, ТД – Берковица, Туристически клубове.

Източник: www.zaberkovitsa.com