Актуални Новини

ИНСТИТУЦИИТЕ В БЕРКОВИЦА ЗАСТАНАХА СРЕЩУ НАСАЖДАНЕТО НА СТРАХ И ОМРАЗА, ПРОТИВОПОСТАВЯНЕТО НА РАЗЛИЧНИ ГРУПИ В ОБЩЕСТВОТО, ЗАЩОТО ТОВА Е ОПАСНО И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ТОЛЕРИРА

На 30 март 2014 г. в РУ „Полиция“ – Берковица се проведе среща, на която народният представител инж. Петър Якимов, председателят на ОбС-Берковица, кметът на Община Берковица Димитранка Каменова, началникът на РУ „Полиция“ Бисер Йончев, Весела Ранова, Районен прокурор и представители на квартал Раковица обсъдиха създаденото изкуствено напрежение в Берковица, след двата битови инцидента между българи и роми. Всички застанаха срещу насаждането на страх и омраза. От срещата стана ясно, че между случаите няма нищо общо. Двама са осъдените за инцидента пред магазина в центъра, а по първият тече разследване.

„Налагането на ненавист и нетърпимост към различния и настройването на хората едни срещу други, както и злоупотребата с етническия мир, са крайно опасни и неприемливи действия, които категорично трябва да бъдат осъдени“, категорични са институциите.

„Берковица е спокоен град. Правим всичко необходимо да сложим край на изкуствено, създаваното напрежение между роми и българи.”, подчерта началникът на полицията Бисер Йончев.