АКТУАЛНО

ИНТЕЛИГЕНТЕН ПЪТЕВОДИТЕЛ ЗА ПОСЕТИТЕЛИТЕ НА ПЛАНИНСКИЯ РАЙОН „БЕРКОВИЦА-ГОДЕЧ“

На 05.09.2013г. в МИГ „Берковица и Годеч“ се  подписа договор с ,,Нике груп” АД гр. Годеч по мярка 312 за закупуване на специализиран софтуер- ресурсна платформа, разработване на маркетингова стратегия и рекламни материали. Безвъзмездната финансова помощ е 70% от одобрените и реално извършени от ползвателя разходи и е в размер на 68 469,58 лева. Новата платформа за „интелигентен туризъм“ , която ще се въведе за посетителите на  планинския район „Берковица-Годеч“ бе презентирана в Берковица. Тя ще се основава на два стълба:  1.”Farol пътеводител”, мобилна технология, която се състои от интелигентен пътеводител за смартфони, създаваща напълно персонализирани обиколки на посетителите в съответствие с техните предпочитания и най-важното, наличното им време за разглеждане на забележителности; 2. Систематизиране и акумулиране на разпръсната или все още недостъпна информация за най-важните туристически и други обекти от интерес в региона. Проектът ще стимулира развитието на нови инициативи в полза на туризма  на територията на МИГ “Берковица-Годеч” още повече, че има възможност да използват известните мобилни технологии в туризма – “Farol Guides”, разработен от LatitudeN съвместно с Европейската космическа агенция (ESA), което от своя страна ще увеличи интереса към региона и ще го позиционира върху картата, заедно с най-важните европейски селища, които си заслужава да бъдат посетени.
С технологията на Farol, наличната информация за региона се използва чрез мобилния телефон по интелигентен, интерактивен и персонализиран начин. Посетителят може да изтегли приложението на уебсайтовете на общините, туристически обукти, забележителности, музеи, туристически оператори от FarolWorld платформа или директно чрез приложението маркет, като по този начин е напълно мобилен, когато се разхожда по улиците и в района на Берковица-Годеч. Прилагането на иновативната технология ще даде възможност регионът Берковица-Годеч да бъде поставен на картата на европейските туристически дестинации, които се обслужват по системата Farol, наред с градове като Лондон, Порто, Лайпциг и много други….. Използването на иновативния мобилен пътеводител, който вече е на разположение за различни основни европейски дестинации, в района на Берковица-Годеч е в състояние не само да привлече повече посетители, но също така и да увеличи шансовете за повторно посещение от доволни от престоя си туристи.

Уникалните характеристики на пътеводителя Farol са обобщени по-долу:

• Той генерира автоматични индивидуални персонализирани обиколки на базата на предпочитанията на потребителя и времето, с което разполага в региона.

• Той взаимодейства в реално време с туриста, показва винаги това, което е около него, и което съвпада с индивидуалния му профил.

• Той предоставя подробна и качествена информация за точките на интерес, а именно местните природни, културни забележителности, ресторанти, хотели, обществен транспорт, наред с други обекти.

• Това е 100% офлайн пътеводител.

 

Ползите от прилагането на настоящото иновативно решение са ясни, не само от туристическа гледна точка, но също така и за местната икономика и имиджа на региона, т.к:

• Създава се ново преживяване на туриста, който има възможност да се запознава с повече обекти от района “Берковица-Годеч”, което отговаря на неговите предпочитания и наличното време. Тези функции го правят идеален за типичния пътник, посещаващ района само за няколко часа или няколко дни.

•           Уверичаване на ефекта, благодарение на предишни туристи и други посетители, които споделят своя добър опит от ползване на системата, което ще привлече повече туристи в района „Берковица- Годеч”.

• Районът ще може в бъдеще да идентифицира по-добре моделите на пътуване на своите посетители.

• Базираните по местоположение характеристики на мобилния пътеводител ще помогнат на местните магазини да правят повече бизнес, като системата препоръчва съвпадение с профила на потребителя и увеличава информираността и шансовете за търговия.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

Лого Община Берковица
Актуални Новини

ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ

На основание чл. 127, ал. 1 от ЗУТ уведомяваме всички заинтересовани физически и юридически лица, че е организирано обществено обсъждане

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Лого Община Берковица
Актуални Новини

ПРАВИЛА ЗА СЪБИРАНЕ НА ПРОСРОЧЕНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ “ВиК – БЕРКОВИЦА”

При наличие на натрупани задължения към дружеството, за неплатена изразходвана и отведена вода „ВиК Берковица” предлага на абонатите си споразумение

ВИЖТЕ ОЩЕ »
ПОПУЛЯРНИ ЕТИКЕТИ
covid-19 (28) Бюджет (7) Кмет на Община Берковица (18) ЛПГ (7) МИГ Берковица и Годеч (6) Образование (41) Община Берковица (323) Общинска администрация-Берковица (26) Общински съвет-Берковица (23) Обява (12) Природни забележителности (21) СУТ (17) административни услуги (13) берковица (15) ваканция&спа експо (7) детска градина (6) детски градини (7) дневен ред (8) заповед (9) заповеди на кмета (23) кмет берковица (8) кмет община берковица (8) конкурс (9) културни забележителности (16) общинска администрация (54) общински съвет - берковица (6) обява община берковица (6) обявление (58) основни училища (8) отдел строителство (15) поздравителен адрес (18) приложно колоездене (6) програми (6) проект (10) противоепидемични мерки (27) редовна сесия (8) социални дейности (14) социални услуги (9) спорт (12) спортни клубове (11) съветници (8) съобщение (9) туризъм (32) услуги (13) училища в Община Берковица (7)
QR Code

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Лого Община Берковица
Актуални Новини

СПИСЪК НА МАТЕРИАЛИТЕ, КОИТО ЩЕ СЕ РАЗГЛЕЖДАТ В КОМИСИИТЕ И НА СЕСИЯ НА ОбС – БЕРКОВИЦА НА 24.03.2023 г.

КОМИСИЯ ПО ИКОНОМИКА, ПРИВАТИЗАЦИЯ И ИНВЕСТИЦИОННА ПОЛИТИКА22 март 2023 г. /сряда/ – 14.00 часа 1.Докладна РД-92-00-2408 относно отчет за дейността

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Лого Община Берковица
Актуални Новини

ПРАВИЛА ЗА СЪБИРАНЕ НА ПРОСРОЧЕНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ “ВиК – БЕРКОВИЦА”

При наличие на натрупани задължения към дружеството, за неплатена изразходвана и отведена вода „ВиК Берковица” предлага на абонатите си споразумение

ВИЖТЕ ОЩЕ »
РЕДОВНО ГОДИШНО-ОТЧЕТНО СЪБРАНИЕ НА "ДРУЖЕСТВО НА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ" И ПК "КЛИСУРА"
Актуални Новини

ПРОВЕДЕ СЕ РЕДОВНО ГОДИШНО-ОТЧЕТНО СЪБРАНИЕ НА “ДРУЖЕСТВО НА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ” И ПК “КЛИСУРА” СЕЛО БЪРЗИЯ

На 16.03.2023 г. се проведе редовно годишно-отчетно събрание на “Дружество на хора с увреждания” и ПК “Клисура” село Бързия. На

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.