Актуални Новини

ИТ-ЗНАЙКОВЦИТЕ НА 2. ОУ „ХРИСТО СМИРНЕНСКИ“

DSC08010За поредна година учениците на 2. ОУ „Христо Смирненски“- Берковица се класираха за национално състезание по  информационни технологии в направления IT Знайко (1-4 клас), IT Знайко + (5-8 клас) и IT Знайко ПРОГРАМИСТ (3-8 клас).

Учениците от 1 и 2 клас рисуваха в програма Paint по темите „Вълшебствата на пролетта“ – 1 клас-Зорница Тошкова Денкова и „Приключения в света на животните“ – 2 клас-Браян Руменов Бинков, Тома Весков Митов.

DSC08007      Цветина Здравкова Здравкова-3 клас разказа за своята родина България, като работи във Photo Story по темата „Ще ти разкажа за една държава“. „Вълшебствата на пролетта“ бе пресъздадена от Александра Николаева Василева-4 клас и Теа Йорданова Дамянова-5 клас чрез визуално програмиране в програма Scratch. В „Приключения в света на животните“ – екип-Карла Красимирова Асенова и Теди Тихомирова Тодорова 6 клас създадоха приказка в стихотворна форма, написана в програма Word, презентирана в PowerPoint с анимирани герои в Gif animation и фон на слайд от Tux Paint.

Пожелаваме на всички ЗНАЙКОВЦИ и на техните ръководители г-жа Катя Статкова и г-жа Петя Христова успешно представяне на финалния кръг на националното състезание по информационни технологии!