Актуални Новини

И ТАЗИ ГОДИНА БЕРКОВИЦА ДАРИ УСМИВКИ И ПОДКРЕПИ ТАЛАНТЛИВИ ДЕЦА

IMG_1060Вече 26 години китна Берковица прави света по-добър и красив, защото дарява усмивки, подкрепя талантливите деца и вдъхновява мечтите. А какво по-важно от това да видиш усмивката на едно дете, да го окрилиш и да му кажеш – „Браво, ти можеш!“

На 2 юни в града под Ком се състоя  гала-концерт на победителите от Международния детски фестивал на изкуствата „Лачени обувки“.

На голямата читалищна сцена публиката имаше удоволствието да чуе и види изпълнения на победителите – танцьори, певци, артисти и IMG_1068художници, успели да покорят професионалното жури на фестивала. За победителите Община Берковица бе осигурила много награди  и всички си тръгнаха доволни. Специални гости на събитието бяха народният представител д-р Илиян Тимчев, Иван Кирилов – председател на ОбС, инж. Милчо Доцов кмет на Община Берковица, зам.-кметовете Радослав Найденов и Биляна Тодорова, Валентин Върбанов Директор на ОББ-Берковица, д-р Даниела Гиздова- общински съветник, Мария Иванова – дългогодишен секретар на НЧ „Иван Вазов-1872“ и секретар на Националното дружество на краеведите, Илия Костов – председател на журито в раздел „Детска рисунка“ и Димитринка Иванова – член на жури в раздел „Модерен балет“.

IMG_1089Кметът инж. Милчо Доцов благодари на всички дарители, създатели и организатори, които надграждаха фестивала, за да стигне той своята 26-годишнина. „ През тези години фестивалът порасна и стана по-голям, и както чухте вече е на 26 години. За тези години първите участници пораснаха и техните деца участват в нашия фестивал. Аз благодаря на всички участници за това, че за 26-ти път превърнаха Берковица  в международна детска столица на изкуствата, за това, че разнообразиха нашия прекрасен град, за това, че ни радваха с чудесните си изпълнения в разделите музика, танци, рисуване и театър, Аз искам да поздравя най-сърдечно победителите в този IMG_1102концерт. Поздравявам и всички участници и искам да им благодаря за това, че показаха своето изкуство. Искам да благодаря и на ръководителите на тези прекрасни деца, на журито и на спонсорите, защото през тези години те бяха неотлъчно до нас. Считам, че с всяка изминала година фестивалът повишава своето ниво и тази година ние се радваме на много силно международно участие от Украйна, Сърбия и Македония. Благодаря на всички, пожелавам нови успехи на всички деца и раждане на още нови таланти и в нашия град и в България!“

Детският фестивал, организиран от Община Берковица и Народно IMG_1121читалище „Иван Вазов-1872“- Берковица, се проведе от 31 май до 4 юни. Над 900 деца от страната и чужбина и тази година разходиха лачените си обувки на берковска сцена. Какво по-вдъхновяващо продължение на фестивала след отбелязването през миналата година на 25-годишния юбилей. В края на гала-концерта водещият обяви началото на подготовката на 27-то издание на Международния детски фестивал на изкуствата „Лачени обувки“.