АКТУАЛНО

И ТАЗИ ГОДИНА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ЩЕ СЕ ВКЛЮЧИ В ИНИЦИАТИВАТА „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗА ЕДИН ДЕН”

imagesНай-мащабната доброволческа акция в страната – “Да изчистим България” ще продължи и през 2013-а. Подготовката за кампанията, която тази година ще се проведе на 20 април вече стартира. И тази година община Берковица ще се включи в инициативата. Въпреки демографските характеристики на Северозапада, активността на населението е сред най-високите в страната.След успеха на „Да изчистим България” през изминалата година, кампанията продължава и през 2013-а, когато акцията по почистването ще бъде отново проведена с помощта на партньорската мрежа в лицето не само на държавната администрация, но и на многобройните фирми от цялата страна, които ще се включат логистично и в самия ден на 20 април. На 23 януари 2013 г.  в Областна администрация Монтана се проведе работна среща във връзка с инициативата на btv „Media Croup” „Да изчистим България за един ден!“. Стана ясно, че в момента тече подготвителен етап за актуализация и разширяване на партньорската мрежа. Инициативата е подкрепена от Министерство на околната среда и водите, ПУДООС и всички областни и общински администрации в страната. Новото в кампанията, която тази година ще се проведе на 20 април, е че общините ще могат сами да маркират местата за чистене, както и пунктовете за събиране на отпадъците. Те ще получат линк за достъп до сайта на кампанията, чрез който ще могат да маркират мръсните зони. За дните 20, 21 и 22 април депата за ТБО ще приемат отпадъци без ограничение и ще бъдат освободени от такси. Също така тази година кампанията „Да изчистим България за един ден!” ще има  състезателен характер. На този етап все още се обсъжда, как точно ще бъде реализирана тази идея. Що се отнася до регистрацията на доброволците, общините ще играят основна роля в това отношение, за което ще трябва да подават навременна информация на организаторите. Във връзка с транспорта от Министерство на околната среда и водите предвиждат да осигурят ваучери за гориво, след провеждане на процедура по ЗОП. За целта се водят преговори с бензиностанциите.

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Telegram
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

Актуални Новини

ПРИКЛЮЧИХА СПОРТНИТЕ ПРОЯВИ НА УЧЕНИЦИТЕ В ОБЩИНСКИТЕ СЪСТЕЗАНИЯ „УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ 2023-2024 “

Състезанията са включени в Националния спортен календар на Министерството на образованието и науката за учебната  2023 – 2024 г. Те

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Актуални Новини

УЧЕНИЦИ ОТ ПГ „Д-Р ИВАН ПАНОВ“ СА ПЪРВИТЕ ДОБРОВОЛЦИ, КОИТО СЕ ВКЛЮЧИХА В ПОЧИСТВАНЕТО НА ЛЕСОПАРК КАЛЕТО

Учениците от 9-ти и 12-ти клас на Профилирана гимназия „Д-р Иван Панов“, гр. Берковица се включиха активно в почистването на

ВИЖТЕ ОЩЕ »
ПОПУЛЯРНИ ЕТИКЕТИ
covid-19 (28) Кмет на Община Берковица (72) Къща музей "Иван Вазов" (12) МБАЛ БЕРКОВИЦА (12) МИГ Берковица и Годеч (31) НЧ "Иван Вазов - 1872" (20) ОП Региони в растеж (18) Образование (41) Община Берковица (715) Общинска администрация-Берковица (106) Общински съвет-Берковица (46) Обява (46) Природни забележителности (21) Проект енергийна ефективност (12) СУТ (17) административни услуги (13) берковица (20) вик берковица (27) град Берковица (39) дневен ред (21) заповед (16) заповеди на кмета (23) избори (19) изложба (13) кмет община берковица (22) конкурс (15) културни забележителности (17) музеен комплекс - Берковица (32) общинска администрация (56) обява община берковица (13) обявление (93) обявление отдел СУТ (42) отдел строителство (23) подробен устройствен план (16) поздравителен адрес (28) проект (15) противоепидемични мерки (27) редовна сесия (17) социални дейности (14) социални услуги (15) спорт (12) съобщение (20) туризъм (32) уведомление (17) услуги (13)
QR Code

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Актуални Новини

С ГРИЖА КЪМ ПРИРОДАТА

Децата от детска градина  “Васил Левски”, с. Бързия дадоха нов живот на дръвчето, което им бе дарено от кмета Радослав

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.