Актуални Новини

“КАК ДА ЖИВЕЕМ С ДИАБЕТ”

Уважаеми съграждани,

 На 9.06.2012 г от 14:00  до 17 :00 часа  за деца до 18 г и родители, 

на 10.06.2012 от 10: 30 до 14:00 часа за възрастни, над 18 г.

 в читалнята на читалище „Иван Вазов” гр. Берковица ще се проведе среща на диабетно болни и близки на диабетици с националния консултант по ендокринология доцент Калинка Коприварова.

Срещата е в рамките на кампания „Как да живеем с диабет!Как да понижим гликирания хемоглобин” осъществявана от „Национална Асоциация на Децата и Младите Хора с Диабет” с подкрепата на Федерация Български Пациентски Форум. Кампанията ще бъде под патронажа на Комисията по Здравеопазване към 41-то НС, Министерството на Здравеопазване и Министерството на труда и социалната политика. Тази година кампанията   ще продължи  една година от месец май 2012 година  до месец май 2013г.

Програма: 1. Беседа по проблемите на диабета І и ІІ тип-лечение и контрол на диабета-хипогликемия, хипергликемия, хранене

                     2. Практични умения за овладяване на спешни състояния при диабет-хипогликемии

                    3. Изготвяне на диетично и здравословно меню

                    4. Измерване на кръвна захар

Програмата е подходяща за деца  с диабет и техните родители,възрастни диабетици, хора  в чиито род  има диабетик, лица с наднормено тегло,  млади  майки, работещи с деца-педагози,  медицински специалисти и всички, които се интересуват от  проблема.

Вход свободен!

За повече информация тел. 0886260125 Валентина Брънкина / сдружение”Заедно за по-добро здраве”

Вашият коментар