Актуални Новини

КАК ДА СЕ ОСВОБОДИМ ОТ ЗЕЛЕНИТЕ, СТРОИТЕЛНИТЕ И ЕДРОГАБАРИТНИТЕ ОТПАДАЦИ СЛЕД ИЗВЪРШЕН РЕМОНТ И И/ИЛИ ПОЧИСТВАНЕ В ДОМА НИ?

20181108_132305От 01.11.2016 г. Община Берковица въведе нова услуга за гражданите на гр. Берковица за изнасяне на строителни и едрогабаритни отпадъци след извършени ремонтни дейности в домовете.

ЛЕСНО И УДОБНО в 5 стъпки……………

Какво трябва да направим?

Всеки гражданин на гр. Берковица /с изключение на живущите в съставните селища/, който желае да се освободи от строителни и едрогабаритни отпадъци е необходимо да подаде заявка за извозване на тел.0953/88374 или в администрацията: ул. „А. Страшимиров“ № 2 /третия етаж на пожарната/

Строителните отпадъци трябва да бъдат поставени в чували, а едрогабаритните отпадъци – приведени във вид, удобен за товарене.

Количеството на отпадъка не трябва да надвишава 2,5 куб.м. -30 лв. за един курс. Не се допуска смесването на различните видове отпадъци.

В деня и часа на извозването отпадъците трябва да бъдат изнесени от дворното място на тротоара. Извозването се осъществява в интервала: от 07.30 до 16.00 ч. за дните от понеделник до петък /включително/.

Общинско мероприятие „Комунални дейности“ като изпълнител на заявката проверява адрес, естество на отпадъците, вид, в които са подготвени за извозване и уточнява сумата за заплащане.

ЗАБРАНЕНО Е ИЗХВЪРЛЯНЕТО НА СТРОИТЕЛНИ И ЕДРОГАБАРИТНИ ОТПАДЪЦИ В и ДО КОНТЕЙНЕРИТЕ ЗА БИТОВИ ОТПАДЪЦИ!

 

ПРИ НЕСПАЗВАНЕ НА ТЕЗИ ИЗИСКВАНИЯ, ОТПАДЪЦИТЕ НЯМА ДА БЪДАТ ИЗВОЗЕНИ И ОТГОВОРНОСТТА ЗА ТЯХНОТО ТРЕТИРАНЕ И ТРАНСПОРТИРАНЕ НОСИ СТОПАНИНЪТ.

 

НАРУШИТЕЛИТЕ СЕ НАКАЗВАТ С ГЛОБА – 300 ЛЕВА!

 

Община Берковица след като почисти локални сметища в града постави табели, с които се забранява изхвърлянето на битови и други видове отпадъци. Такива са поставени на улиците „Калето“ и „Рила“, „Асен Златарев“ и „Тракия“, „Шабовица“ и „Ком“. Табела ще бъде поставена и при ДГ „Пролетна дъга“ след като бъде почистен терена.