Спорт

КЛУБ ПО ТЕНИС НА МАСА “СТАЛИА”

град: Берковица
мобилен: 0897 992 099
е-майл: laskom@abv.bg
Клубът е създаден през август 2009 от група ентусиасти от Берковица и Монтана. Основната ни цел е развитието и популяризирането на тениса на маса в Берковица. Към клуба вече има създадена школа за работа с деца, която се радва на доста голям интерес, с повече от 20 деца. Отделно от това има и голяма група любители (около 15-тина тенисисти) и едно ядро от по-напреднали играчи.
Отборът се състезава в Б републиканска група, където се представя доста сполучливо и е един от фаворитите за класиране в А група.
Клубът използва част от спортната зала в Берковица, където са разположени три маса, които са на разположение на всички членове. Все пак, приоритет е младежката школа, тъй като това ни е основната цел – развитие на спорта.
Клубът организира редовно турнири и е създадено своеобразно Гран При – схема от турнири, на които победителите получават точки за определяне на вътрешна ранклиста.
В клуба редовно тренират 12 деца на възраст от 6 до 14 годишна възраст. Всички деца са се запознали с тениса с откриването на клуба, така че все още не може да се говори за сериозни успехи, но за сметка на това напредват бързо.
С децата се работи, както групово, така и индивидуално, в зависимост от напредъка и възрастта им. За тях са осигурени всички необходими пособия за пълноценни тренировки и развитие на основните умения в тениса на маса.
В школата се работи, както за високи постижения в играта, така и за развитието на спорта.
Спортен клуб по тенис на маса Сталиа Берковица се състезава от дълги години в националните първенства, организирани от федерацията по тенис на маса. Най-доброто постижение на клуба е участие в А група за пет последователни сезона между 2009-а и 2013-а година. В момента клубът участва в Северозападната В група, като се намира на второ място във временното класиране и има реални шансове за покачване в Б група.
СКТМ Сталиа участва с успех и в Северозападната лига по тенис на маса, като от началото на първенството през 2006-а няма пропуснат сезон.
Състезателите на клуба редовно участват в индивидуалните първенства, организирани от Българската федерация по тенис на маса, както и в други големи състезания в цялата страна.
СКТМ Сталиа е и редовен организатор на турнири по тенис на маса. Всяка година Берковица е домакин на поне едно състезание от държавното първенство и турнир от сериите на СЗЛТМ. Освен това СКТМ Сталиа провежда и няколко редовни открити турнири по тенис на маса, в които участват почти всички от най-добрите състезатели в Северозападна България.
СКТМ Сталиа провежда тренировките и турнирите си в спортната зала в Берковица.