Актуални Новини, Новини

КМЕТЪТ ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА БЕ ГОСТ НА АРТ СРЕЩА В ЧЕЛОПЕЧ

Арт среща Челопеч

„Засаждането на дърво е лесен начин да направиш света по-красиво място и да бъдеш в полза на хората“.

На 7 април 2023 година, по покана на Борислав Мирчев – поет и музикант, свързан с Берковица и на инж. Алекси Кесяков – Кмет на Община Челопеч, кметът Димитранка Каменова беше официален гост на арт среща в с. Челопеч. С група творци тя взе участие в засаждането на първите фиданки Гинко билоба – символ на „Дървото на надеждата“ в парк „Корминеш“ над селото. На вдъхновяващата среща присъстваха доц. Михаил Груев – Директор на Държавна агенция „Архиви“, певецът Михаил Белчев, водещият на БГ радио Атанас Стоянов, Боян Ангелов – председател на СБП, Анжела Димчева – международен секретар на СБП, Борислав Мирчев и Мариана Добрева от Арт пространство „Стилисимо“ и Валентина Ганева-Щерева – художничка. Г-жа Каменова сподели с присъстващите идеи за реализиране на подобни арт срещи и инициативи и в нашия град, на които да бъдат поканени творци и известни личности, свързани с култура, музика, театър, изкуство. Творческата среща продължи в кметството на с. Челопеч, където Валентина Ганева-Щерева – майстор на древното японско изкуство ошибана откри изложбата „На изток от рая“.
По време на срещата кметът се запозна с талантливите млади момичета от ВГ „Средногорски звън“, които ще гостуват скоро в Берковица.

Апогеят на Арт срещи „Дървото на надеждата“ ще се състои от 5 до 12 юни в парк „Корминеш“ с представяне на литература, музика, изобразително изкуство, театър, фотоизложби.