Актуални Новини

КМЕТЪТ ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА ВРЪЧИ ЗАПОВЕДИТЕ ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНО ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ИМОТ НА ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ НАВОДНЕНИЕТО СЕМЕЙСТВА

IMG_2261Днес кметът Димитранка Каменова подписа и връчи заповедите за безвъзмездно предоставяне на имот на семействата, чиято къща рухна след наводненията на 4 септември 2014 г. Парцелът се намира в парк „Здравец“  и е 606 кв.м. с условие за изграждане на жилищна сграда. Решението е взето на сесия на ОбС  на 30 април 2015 г. Община Берковица поема всички административни такси, а всеки собственик на имота трябваше  да заплати само такса в размер на 10 лева.

Миналата година пострадалите семейства получиха дърва за огрев, с решение на Общински съвет г-жа Каменова даде 10 000 лева на 4-те семейства, които получиха и дарение от Германия в размер на 2000 евро. При срещата си с хората кметът отново се поинтересува за проблемите им и сподели, че се чака заседание на Междуведомствена комисия, на което е помолила от всичките 50 частни преписки с предимство да се разгледа тяхната. Г-жа Каменова подчерта , че Община Берковица е една от малкото общини, които много бързо се справиха с бедствието. Факт е изграждането на подпорни стени в двете критични точки при бл. 6 в кв. Заряница и кв. 108 /ул. „Синчец“/.