Актуални Новини

КМЕТЪТ ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА ПОЗДРАВИ ФОЛКЛОРЕН КЛУБ „ТАНЦУВАЙ ЗА ЗДРАВЕ“ КЪМ НЧ „ИВАН ВАЗОВ – 1872“

IMG_2400Фолклорен клуб „Танцувай за здраве“ към НЧ „Иван Вазов-1872“ Берковица с ръководител Димитринка Богданова е големият победител  в шестия сезон на „Надиграй ме на неделното хоро“.  Финалът на „Надиграй ме на неделното хоро“ шести сезон се проведе на 21 юни 2015 г. на площада пред храм паметника „Св. Александър Невски“.  На 23 юни представители на клуба, с ръководител Димитринка Богданова, бяха приети официално от кмета Димитранка Каменова, която ги поздрави за постигнатия резултат и пожела на всички успехи.

tanciТя раздаде подаръци на своите гости и подчерта, че Община Берковица ще продължава да ги подкрепя. Г-жа Каменова сподели и радостния факт, че  Берковица може да се обедини и да постига много в името на общата кауза. На срещата присъстваха и създателят на фолклорния клуб Любомир Гуглин, инж. Юлиян Иванов – председател на ОбС и зам.-кметът Радослав Найденов.
Фолклорен клуб „Танцувай за здраве“ към НЧ „Иван Вазов-1872“ Берковица е създаден през 2005 година от художествения ръководител Любомир Гуглин. Тогава това е бил първият самодеен състав в област Монтана. Започнали са 7 и са стигнали до 30 танцьора, които са играли хора от всички етнографски области, най-много от Северозападна България. В момента членовете на клуба са 25 човека.