Актуални Новини

КМЕТЪТ ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА СЕ СРЕЩНА С РУМЕН ПЕТРОВ – ИЗВЪНРЕДЕН И ПЪЛНОМОЩЕН ПОСЛАНИК В АРАБСКА РЕПУБЛИКА ЕГИПЕТ

IMG_8612Днес на работна среща при кмета на Общината г-жа Димитранка Каменова беше   нашия посланик в Египет  негово превъзходителство г-н Румен Петров. Като наш съгражданин посланик Петров, се интересуваше от местния бизнес, участието на общината в програмите на ЕС и бъдещите възможности за сътрудничество. На тръгване г-жа Каменова връчи на г-н Петров сувенири и рекламни материали от Берковица, както и покана за празника на града.

IMG_8611В дипломатическата си кариера г-н Румен Петров  придобива ценен опит в българското посолство в Триполи по време на казуса с българските медицински сестри. Румен Петров беше последният временно управляващ посолството на България в Либия непосредствено преди падането на режима на Кадафи.

Той изигра важна роля при успешното разрешаване на случая с българския лекар д-р Атанас Кръстев, арестуван по обвинение в шпионаж от бившия режим. Румен Петров беше и сред организаторите на евакуацията на българските граждани от Либия миналата година. От март 2011 г. е временно управляващ посолството на България в Кайро, Египет. Владее арабски, английски и руски език и ползва френски и немски език. От 04.2012 е извънреден ипълномощен посланик на Република България в АР Египет.