Актуални Новини, Новини

КМЕТЪТ ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА С МОЛБА ДО АПТЕКИТЕ В ГРАДА ЗА ДЕНОНОЩЕН ДОСТЪП ДО ЛЕКАРСТВА ЗА ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА

Община Берковица

Предвид създалата се епидемична обстановка и нарастващият брой на заболелите от COVID-19 се налага да се осигури оптимален достъп до медикаменти на жителите на община Берковица.
На 26.01.2022 година кметът Димитранка Каменова изпрати писмо до управителите на аптека „Амбра“, ул. “Александровска“ № 3, аптека „Диана“, ул. “Александровска“ № 28, аптека „Марешки“, ул. “Николаевска“, бл.8, аптека „Медиком“, ул. “Александровска“ № 68 с молба при възможност и проявен интерес от тяхна страна да се предприемат общи действия за осигуряване на денонощен достъп до лекарства на жителите на община Берковица или своевременно, горепосочените, да окажат съдействие за поставянето на вендинг автомат за продажба на лекарства, които не се отпускат с рецепта от лекар.
Управителите на съответните аптеки следва в 7-дневен срок от получаване на писмото да уведомят за решението си в Център за административно обслужване – ЦАО, партер, или в стая 117, ет. 1 в Общинска администрация – Берковица.
Предвид бързото разпространение на Omicron и високата заболеваемост следва да работим в ползотворно сътрудничество, още по-единни, ориентирани към една единствена цел – успешно справяне с пандемията от COVID-19.