Актуални Новини

КМЕТЪТ ИНЖ. МИЛЧО ДОЦОВ ПОЗДРАВИ ЛЕКАРИТЕ И АКУШЕРИТЕ НА АГ-ОТДЕЛЕНИЕТО В МБАЛ-БЕРКОВИЦА

IMG_0136Зам.-кметът г-н Радослав  Найденов посети АГ-отделението на берковската болница, за да поздрави от негово име и от името на кмета инж. Милчо Доцов лекарите и акушерите по повод Деня на родилната помощ. Той връчи на лекарския екип поздравителен адрес и парична сума.

„Сърдечно Ви поздравяваме за високия професионализъм! Вярваме, че ще продължавате да упражнявате тази високохуманна професия неуморно и всеотдайно“ – с тези думи инж. Милчо Доцов изрази уважението и признателността на цялата общественост към хуманната професия на служителите от АГО на МБАЛ – Берковица.

От началото на 2018 година в АГО на МБАЛ-Берковица са родени 13 бебета.  В момента в  отделението са Георги и Симона. Момченцето е родено с тегло 3, 300 кг., а дамата 3, 050 кг. За 2017 година общият брой на новородените в берковската болница е 84. Надеждата на всички е през 2018 година тази статистика да бъде подобрена.

В подкрепа на това кметът на Община Берковица инж. Милчо Доцов и тази година заложи на социално-ориентиран бюджет, в който приоритет са младите семейства и новородените. Субсидиите за новородено се увеличават от 250 на 300 лева.