Актуални Новини

КМЕТЪТ ИНЖ. МИЛЧО ДОЦОВ ПОЗДРАВИ РОДИТЕЛИТЕ НА ПЪРВИТЕ ТРИ БЕБЕТА ЗА 2019 ГОДИНА

IMG_2825Кметът на Община Берковица инж. Милчо Доцов поздрави първите бебета за тази година, родени в града, и техните родители.  Инж. Доцов пожела на младите хора и новородените им бебета здраве, късмет, успехи, както и да бъдат отгледани с много любов. Той каза, че за първа година общината е решила  да награди първите три бебета за 2019 г. Кметът сподели от своя личен опит, че радостта е много голяма от появата на нов член на семейството, а когато станат баби и дядовци изживяването ще е още по-голямо. „Нашата общинска политика трябва да е най-силно насочена към децата. Трябва да има работа и за хората, но определено ще продължаваме в тази насока.“ – допълни още инж. Доцов.  Той посочи, че е радостен факта, че за миналата година са родени 161 бебета в МБАЛ-Берковица, IMG_2828което е малко повече в сравнение с 2017 година.

По време на срещата в кабинета на кмета, майката на бебе Дарина – Полина Кацарска призова всички майки от общината да раждат в болницата в Берковица, защото условията, отношението и компетентността на персонала е на много добро ниво.

Инж. Доцов връчи на всяко бебе грамота, поздравителен адрес за родителите, сребърни монети за здраве и късмет, сувенири и неща от първа необходимост за новородените.

IMG_2829Кметът на Община Берковица инж. Милчо Доцов и през новата 2019 година заложи на социално-ориентиран бюджет, в който приоритет са младите семейства и новородените. Субсидиите за новородено се увеличават от 300 на 350 лева. В общината се поддържат най-ниските такси за детски градини. Грижата на Община Берковица и занапред ще бъде да създава добри условия на живот.