Актуални Новини

КМЕТЪТ ИНЖ. МИЛЧО ДОЦОВ ПОСРЕЩНА ГОСТИ ПО ПАРТНЬОРСКИ ПРОЕКТ НА ПЪРВО ОУ „НИКОЛА ЙОНКОВ ВАПЦАРОВ“

IMG_0300Кметът на Община Берковица инж. Милчо Доцов  посрещна в кабинета си гости по партньорски проект на 3  държави. Учители от Полша, Хърватия и Румъния са на работна среща в Първо ОУ „Никола Йонков Вапцаров“ по програма „Еразъм +”.

В разговорите с кмета на Община Берковица, гостите научиха подробно за историята, природните дадености, културните забележителности и икономическото развитие на града и региона. Инж. Милчо Доцов представи и добрата работа на администрацията в печеленето и реализирането на проекти.

IMG_0302Той изрази своето задоволство от реализацията на проекта, защото, както казва той: „Проектът е изключително важен, защото е свързан с образованието и младите хора. Винаги в моята работа съм поставял на челно място децата – бъдещето на Берковица. Проблемите са много, средствата не стигат, но за младите и образованието винаги трябва да има. Успехите на образованието са моята гордост като кмет, защото нашите ученици имат много постижения на регионални,областни и национални състезания, което е показател за качеството на директорите и учителите.“

Представяйки културната визитка на града под Ком и разказвайки за фестивалите, които се провеждат в Берковица, кметът използва възможността да покани състави от Полша, Хърватия и Румъния да вземат участие в тях.

Кметът пожела на всички гости ползотворна съвместна работа и добри резултати при реализирането на дейностите по програма „Еразъм +”.