Актуални Новини

КМЕТЪТ ИНЖ. МИЛЧО ДОЦОВ С ПОЧЕТЕН ЗНАК ЗА ЗАСЛУГИ КЪМ СБА

IMG_7865С почетен знак Съюзът на Българските автомобилисти отличи инж. Милчо Доцов. Наградата на кмета на Община Берковица връчи лично председателят  на Национално движение „Приложно колоездене“ Светослав Кръстев. Три кмета от цялата страна са удостоени с почетния знак „60 години СБА“. Това са градоначалниците на Берковица, Челопеч и Първомай. Това е знак на благодарност за всичко направено за СБА и младото поколение – най-вече за развитието на приложното колоездене.  Берковица над 20 години е домакин на националния лагер сбор по приложно колоездене. Градът под Ком бе домакин на кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене, за което получи и висока оценка за организацията.

Признанието за направеното от кмета инж. Милчо Доцов е първото място в комплексното класиране за 2017 година на берковския отбор по приложно колоездене. Радостен е фактът, че за поредна година купата остава притежание на Община Берковица. От минали години вече има една, а тази е втора.

По време на шампионата се проведоха шест кръга – в Челопеч, Ботевград, София, Благоевград, Търговище и Първомай, на които състезателите завоюваха четири първи места и две втори. На кръга в Първомай участваха и децата от Националния отбор на Румъния.  Шампионите на Берковица отново доказаха, че са най – добри, както на теория, така и на практика

В индивидуалното класиране шампиони за годината са: Георги Николаев Яврийски във възрастова група 10 – 12 години и Ралица Тихомирова Каменова във възрастова група 12 – 15 години. Поздравления за тях!

През месец август за поредна година в нашия град ще се проведе лагер сбор на Националния отбор за участие в Европейски шампионат през месец септември в Албания. За сега съставът все още не е определен, но в него по всяка вероятност ще вземат участие три от нашите деца.

На срещата при кмета присъстваха и треньорът Цветана Петкова,  Борис Христов- председател на СБА-Монтана и Недко Петков – председател на СБА-Берковица, който тази година отбелязва и своя 60-годишен юбилей и лично бе поздравен от кмета. Г-н Петков също е удостоен със званието „заслужил деятел“ на СБА. Всички изразиха надежда, че и в следващите години ще бъдат продължени усилията  за утвърждаването на приложното колоездене в Берковица.