Актуални Новини, Новини

КМЕТЪТ НА БЕРКОВИЦА ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА ОТКРИ ДВА НОВИ МОДЕРНИ КАБИНЕТА В УЧИЛИЩЕТО В С.ЗАМФИРОВО

Тържествено откриване на два нови кабинета в с. Замфирово

Днес, 6 декември, на един от най-значимите празници в църковния календар, бяха открити два модерни кабинета по математика и целодневна организация на учебния ден в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Замфирово.
По традиция с питка бяха посрещнати всички гости на събитието.
Лентата на новите кабинети прерязаха Димитранка Каменова – Кмет на Община Берковица, Трайка Трайкова – Началник РУО Монтана, и Татяна Андрова – Директор на училището.
На събитието присъстваха Спаска Георгиева – Зам.-кмет на Община Берковица, Венета Асенова – Гл. експерт „Образование“ – Община Берковица, Веселин Найденов – Старши експерт за обучението в начален етап – РУО Монтана, учители и ученици.
„Благодаря ви, че развивате нашето училище. Поздравявам ви, че успявате да съхранявате традициите с ентусиазъм и вяра“, обърна се към ръководството кметът Димитранка Каменова.
Всички ученици бяха изключително развълнувани и нетърпеливи да надникнат през вратата на подредените, цветни и модерно обзаведени кабинети.
Новаторският дух и екипната работа на ръководството и учителите, с подкрепата на Община Берковица води до промяна в облика на училището като цяло и най-вече на процеса на обучението, което ще се реализира в по-иновативна среда.

След откриването празненството продължи с кратка литературно-музикална програма.
Трифон ни впечатли като рецитира едно от най-хубавите детски стихотворения „Надежда“ на Джани Родари.

Ако можех да имам едно
магазинче със две полички,
бих продавал… познайте какво?
— Надежда. Надежда за всички.

Всички присъстващи с вълнение изразиха надежда за по-добри дни, здраве и споделеност през настоящите коледни и новогодишни празници.
А всички дечица възможност да прекарват повече време заедно в модерните и цветни кабинети, да се забавляват и да научават нови и интересни неща.
Какво по-хубаво от това да се усмихват нашите деца и да се стремят към знания!