Актуални Новини

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ВЗЕ УЧАСТИЕ В МЕЖДУНАРОДЕН КОНГРЕС ЗА ЮГОИЗТОЧНА ЕВРОПА ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ И ВЪЗОБНОВЯЕМА ЕНЕРГИЯ И МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА ЕКОЛОГИЯ

 

Кметът на Община Берковица Димитранка Каменова поднесе приветствие от името на НСОРБ на осмия международен Kонгрес за енергийна ефективност и възобновяема енергия, който се проведе днес 28 март 2012 г. в София. „НСОРБ има честта да бъде асоцииран партньор на това събитие и благодаря на организаторите, които подготвиха днешния форум, посветен на изключително „горещи” за българските общини теми, като управлението и оползотворяването на отпадъците и енергийната ефективност.” – каза в приветствието си г-жа Каменова. Тя допълни още: „ Надявам се, че презентациите и практическия опит, които ще се представят на тези форуми ще бъдат изключително полезни за дейността на българските общини, в контекста на бъдещата „зелена” европейска икономика и стратегията Европа 2020.”

Изявата се е утвърдила като една от най-мащабните и е с фокус Югоизточна Европа. Нейният формат постоянно се обогатява. В програмата участие са взели лектори от европейски държави, които са дискутирали горещите теми: енергийна ефективност, биомаса, депониране, управление на отпадъци и др. Сред официалните гости са били министри и зам. министри, Джеймс Уорлик-посланик на САЩ в България, търговски съветници при Посолствата на Германия и Австрия, посланика на Сърбия и др. В рамките на програмата на форума се е провела и кръгла маса с представители на общините.

 

 

Вашият коментар