Актуални Новини, Новини

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА ВЗЕ УЧАСТИЕ В РЕГИОНАЛНОТО ДЕЛЕГАТСКО ЗАСЕДАНИЕ НА НСОРБ

DSC_0234 (2)Регионалното делегатско заседание на Националното сдружение на общините в Република България се проведе днес, 24.01.2020 година. Домакин на събитието бе град Вършец, а председател – кметът Иван Лазаров.

Във форума, в който участваха 70 кметове  и представители на Общински съвети в Северозападния регион, взеха участие Кметът на Община Берковица Димитранка Каменова и Председателят на Общински съвет – Берковица Милован Жан Панталеев. Издигнати бяха кандидатури за членове на Управителния съвет на НСОРБ за региона, който обхваща областите Видин, Враца, Монтана, Ловеч и Плевен. С мнозинство бяха приети кандидатурите на кмета на община Борован Десислава Тодорова, кмета на община Троян Донка Михайлова, кмета на община Монтана Златко Живков и кмета на община Враца Калин Каменов. За член на Контролния съвет на НСОРБ бе избран кметът на община Мездра Иван Аспарухов.

DSC_0252 (2)Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова представи новия подход за изпълнение на политиката за регионалното развитие през новия програмен период 2021 – 2027 г.

С провеждането на регионалните делегатски заседания в страната започна процесът по обновяване на управителните органи на Сдружението на общините за мандат 2019 – 2023 година. Съгласно правилата на Сдружението, номинираните от регионалните заседания кандидати за ръководните органи на НСОРБ, предстои да бъдат гласувани от Общото събрание, което ще се проведе на 25 и 26 февруари 2020 г. в град София.