Актуални Новини, Новини

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА И СЛУЖИТЕЛИ НА ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – БЕРКОВИЦА СЕ ВКЛЮЧИХА В ИНИЦИАТИВАТА ПО ЗАСАЖДАНЕТО НА ФИДАНКИ В ГРАДА

Със загриженост за зелената екосистема Община Берковица предприе инициатива за залесяване на 320 фиданки на територията на Община Берковица, с което допринася за обогатяването на природното богатство на нашия регион и запазване на биоразнообразието в нашия край. Фиданките са предоставени като безвъзмездно дарение от Фондация“77“ и инициативата „Гората Бг – 100 000 садим гора“ – една инициатива от хората за хората, която има за цел да подпомага засаждането на нови дървета в България. Служители на Общинска администрация – Берковица, съвместно с ОбМ „Комунални дейности“, гр. Берковица, се включиха в инициативата по залесяването на около 105 фиданки в града.

watermarked-4B4971416-B8BE-4DD6-9342-C4486BAB10DCКметът на Община Берковица Димитранка Каменова, зам.-кметът Спаска Георгиева, зам.-кметът Атанас Георгиев, председателят на ОбС – Берковица Милован Жан, секретарят на Община Берковица Биляна Стаменова взеха активно участие в дейностите по засаждане на предоставените иглолистни и широколистни видове. В града на ул. “Атанас Кюркчиев“ и ул. “Николаевска“ бяха посадени фиданки от вида кедър, в парк „Св. Георги Победоносец“ – кедър, липа и акация;  в ж.к.“Заряница“ и на ул. “Елин Пелин“ – липа и акация; централна градска част обогати своите територии с кедър, а ул. “Тимок“ с липа. До момента са засадени дръвчета в ж.к. Изгрев, частично на ул. „Елин Пелин“, както и в района зад сградата на Община Берковица. Предоставени са и 12 броя дървета – кедър и липа, на служителите в Детска ясла – гр. Берковица, както и на жителите от селата в Община Берковица.

Общинска администрация – Берковица призовава гражданите да пазят посадените дървета, да се грижат за тях и да не позволяват безхаберно отношение и посегателство към екологичнто богатство на Община Берковица. Нашата природа е най-ценният ресурс, който имаме, и трябва да го съхраним за бъдещите поколения.

watermarked-4BF2B91C6-0D42-4C7A-968C-E61D75AB60F4watermarked-IMG_6381