Актуални Новини, Новини

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА ВРЪЧИ НАГРАДИ НА ДОБРОТВОРЦИТЕ, НОМИНИРАНИ В КОНКУРСА „ДОБРИТЕ ДЕЛА“

На официална церемония по връчването на наградите на номинираните в конкурса „Добрите дела“ кметът на Община Берковица Димитранка Каменова и зам.-кметът на Община Берковица и председател на МКБППМН Гергана Антонова удостоиха с грамоти и награди – шапки с надпис „Добрите дела“, раници с логото на Община Берковица и МКБППМН, добротворците, дарили грижа, внимание, усмивка, добра дума, ценен съвет.

Конкурсът „Добрите дела“ се организира за шеста поредна година от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Берковица. Идеята е да се открият и поздравят онези млади хора от нашата община дарили щастие и с действията си са оцветили нечий свят в добро. Благодарение на  милосърдните си сърца са предали своето добро на други хора, успели са да видят чуждото нещастие, да разберат нечии тревоги и са намерили начин да зарадват някого с човешка постъпка, с подадена ръка в труден момент, с благороден жест или добра дума.

Гости на церемонията по връчването на наградите на номинираните бяха Димитранка Каменова – Кмет на Община Берковица, Гергана Антонова – Зам.-кмет на Община Берковица и Председател на МКБППМН, Ваньо Андреев – Директор на дирекция „Социално подпомагане“ – Берковица и Пламен Панайотов – Инспектор „Детска педагогическа стая“.

Г-жа Каменова приветства децата и учениците за добротворството и хуманизма им и им пожела им да бъдат амбициозни, да си поставят високи цели и да ги достигат. Добротата да е техен спътник в живота, да останат верни на своите принципи, да не спират да творят щастие с добрите си сърца.

Прекрасните берковски таланти Яна, Благовеста и Елица, възпитанички на Ирина Николаева към НЧ „Иван Вазов – 1972“ – Берковица,  развълнуваха присъстващите с вокалните си изпълнения, а мажоретният състав от 3. ОУ „Иван Вазов“ – Берковица с ръководител Пламена Илиева внесе колорит на сцената. Най-малките участници в надпреварата  – децата от детските заведения в град Берковица, зарадваха публиката с емоционалните си изпълнения – стихотворението „Надежда“ от детска градина „Малина“, детска песен от детска градина „Звънче“  и танц с балони с цветовете на българското знаме на фона песента „Я кажи ми, облаче ле бяло“ от детска градина „Пролетна дъга“.

За своите достойни постъпки и състрадателни сърца номинираните деца получиха признание.

 

Награди за участие

  1. ОУ „Христо Смирненски“, гр. Берковица

Виктория Витанова – 3.а клас, Анна-Хрисиана Григорова – 3.а клас, Георги Иванов – 4.а клас, Емилияна Иванова – 4.а клас, Зара Кръстева – 4.а клас, Алекс Кръстева – 4.а клас

  1. ОУ „Иван Вазов“, гр. Берковица

Бояна Гюрова, 5.а клас, Иван  Горанов, 5.а клас, Димитър Маринов, 6.а  клас

Даяна Кузманова, 6.а  клас, Теодора Заркова, 6.а  клас, Радостина Гергова, 6.а  клас, Петър Гелов, 6.а  клас.

 

Индивидуални награди

  1. ОУ „Христо Смирненски“, гр. Берковица

Деян Еленков от 2.а клас, Вирджиния Еленкова от 4.б клас, Тони Тодоров от  5.а клас, Лили Стоянова от 3.а клас, Пепина Митова от 4.а клас, Румен Григоров от 7.б  клас.

 

  1. ОУ „Иван Вазов“ – гр. Берковица

 

Надежда Иванова  от 5.а клас , Иван Горанов от 5.а клас, Нейджъл Рачкова от 6.а  клас, Марк  Иванов от 6.а клас, Александра Димитрова – 7.а клас и Георги Петров от 7.а клас .

 

Профилирана гимназия „Д-р Иван Панов“, гр. Берковица са

 

Лилия Атанасова от 10.б  клас, Александра Лазарова от 10. б  клас.

 

Награди за групово участие 

Детска градина „Малина“ гр. Берковица, група „Маргаритка“ с г-жа Петя Венелинова

Детска градина  „Звънче“ гр. Берковица, група „Калинка“ с г-жа Десислава Любомирова.

Детска градина  „Пролетна дъга“ гр. Берковица, група „Звънче“ с г-жа Цветанка Христова и г-жа Лилия Димова.

Учениците от 5.б от 3. ОУ „Иван Вазов“ – гр. Берковица с класен ръководител г-жа Костадинка Стефанова.

Учениците от 6.а клас от 3. ОУ „Иван Вазов“ – гр. Берковица с класен ръководител г-жа Пенка Петрова.

Учениците от 5.б клас от 4. ОУ „Г. С. Раковски“ – гр. Берковица с  класен ръководител г-жа Р. Янева.

Учениците от 1 до 4 клас от ОУ „Г.С.Раковски“ с. Бързия.

Учениците от 3 клас на  ОУ „Св. Св. Кирил и Методи“, с. Замфирово, с класен ръководител г-жа Ирина Илиева.

Учениците от 6 клас при ОУ „Св. Св. Кирил и Методи“, с. Замфирово, с класен ръководител г-жа Давидова.

Учениците от 10.б клас на Лесотехническа професионална гимназия, гр. Берковица, с класен ръководител инж. Радка Василева.

Силата на доброто е в съпричастността, в състраданието, в милосърдието. Любовта към всяко същество е двигателят на живота, енергията, която движи вселената. Подадената ръка в труден момент е най-ценната постъпка, защото защитава, спасява, подкрепя. Всяко добро дело се възнаграждава, всяка добра постъпка се запаметява и само с доброта се побеждава.

 

watermarked-DSC07600watermarked-DSC07657