Актуални Новини

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ИЗДАДЕ ЗАПОВЕД ЗА ПРЕДСТОЯЩИЯ ЗИМЕН СЕЗОН С ЦЕЛ ПРЕВАНТИВНИ МЕРКИ И НАМАЛЯВАНЕ ПОСЛЕДСТВИЯТА ПРИ УСЛОЖНЕНА ЗИМНА ОБСТАНОВКА

BERKOVITSA-9Кметът на Община Берковица г-жа Димитранка Каменова издаде заповед във връзка с подготовката на Община Берковица  за предстоящия зимния сезон. Заповедта е за предприемане на превантивни мерки, с цел осигуряване на по-голям достъп до пътното платно на снегопочистващата фирма при опесъчаване и почистване на улиците в населените места на територията на Община Берковица.

Ето и пълния текст на заповедта:

На основание чл. 44, ал. 2 от ЗМСМА и с цел осигуряване на по-голям достъп до пътното платно на снегопочистващата фирма при опесъчаване и почистване на улиците в населените места на територията на Община Берковица НАРЕЖДАМ:

  1. Собствениците на моторни превозни средства /леки, товарни и др. автомобили и техника/ да спазват стриктно Закона за движение по пътищата, при спиране и паркиране. Там, където е възможно при паркиране моторните превозни средства да бъдат вкарвани в гараж или двор, както и на обособените за това паркинги, като оставят свободно пътното платно за снегопочистване.
  2. Собствениците и ползвателите на имоти и търговски обекти отговарят за почистването на тротоарите пред собствените или стопанисвани от тях имоти или обекти и са задължени в срок от 24 часа от спиране на снеговалежа да ги изчистят от навалелия сняг и приведат в нормален и безопасен вид за ползване от гражданите.