Актуални Новини

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ИНЖ. МИЛЧО ДОЦОВ ОТКРИ КЛУБ НА ПЕНСИОНЕРА И НА ИНВАЛИДА В СЕЛО КОТЕНОВЦИ

IMG_5339Клуб на пенсионера и на инвалида в село Котеновци бе открит днес от кмета на Община Берковица инж. Милчо Доцови и кмета на селото Венета Асенова. Официален гост на събитието бе председателят на ОбС – Берковица д-р Илиян Тимчев.

„Ние най-много сме длъжни на възрастните хора и инвалидите…“ – каза в обръщението си инж. Доцов – „ затова с такива придобивки се опитваме да ги облекчим и да им дадем възможност за колективен живот. Преди години в Община Берковица имаше 2-3 IMG_5351пенсионерски клуба. Към днешна дата те са 22. Това говори, че хората са организирани и сплотени. Всяка година общината дава субсидии на тези клубове. За 2016 те са в размер на 25 000 лева. Ние постоянно им помагаме и ще продължаваме в тази насока“- каза още кметът. Той поздрави всички с новата придобивка и подари на клуба мини аудосистема.

Венета Асенова, кметът на селото благодари на общинското ръководство за грижата им за възрастните хора в малкото планинско село. Тя благодари и навсички дарители и хора, помогнали да се осъществи това.

Помещението, в което се помещава клубът, е ремонтирано и освежено, като пенсионерите от селото ще имат място, на което да се срещат и прекарват времето си заедно.

Деца от Котеновци бяха подготвили и кратка литературна програма, с която поздравиха гости и присъстващи.