Актуални Новини

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ИНЖ. МИЛЧО ДОЦОВ ИЗПРАТИ ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС НА ЛЮБОМИР ГУГЛИН ПО СЛУЧАЙ НЕГОВИЯ 80-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ

2Един от най-известните танцови ръководители и хореографи в областта Любомир Гуглин отпразнува своя 80-годишен юбилей.

По този повод кметът на Община Берковица инж. Милчо Доцов му изпрати поздравителен адрес, който му бе връчен лично от председателят на ОбС-Берковица Иван Кирилов.

Инж. Доцов го поздравява от името на всички нас, които обичаме неговите танци и, вдъхновени от тях, намираме смисъл и опора в трудните си делници. Инж. Доцов подчертава, че в негово лице Берковица има приятел, доказал обичта си към града под Ком.

                          „УВАЖАЕМИ  ГОСПОДИН ГУГЛИН,

 Имаме удоволствието да Ви поздравим по повод Вашия 80-годишен юбилей.

80 години е една достолепна възраст, когато човек е достигнал един висок връх и оттам като на длан вижда целия си живот.

Г-н Гуглин,

Вие сте уважаван професионалист, ценен човек и личност с активна гражданска позиция. Вашата отдаденост на танцовото изкуство през 55-годишния Ви творчески път е високо оценена и Ви отрежда заслужено място в града под Ком.

Десетките призове, които ръководените от Вас състави завоюваха, са признание за неуморния Ви труд и любовта към танцовото изкуство.

Желаеме Ви от сърце крепко здраве, неуморен дух и творческо дълголетие! Бъдете все така деен и устремен!

Честит празник!“3

 Като художествен ръководител Любомир Гуглин през неговия 55-годишен творчески път е носител на над 100 грамоти на наши и международни фолклорни фестивали. От 1992 г. става художествен ръководител на танцов състав при НЧ „Иван вазов-1872“, гр. Берковица, на който състав е ръководител до пенсиониране. Под негово ръководство се изгражда детски танцов състав „Танцувай за здраве“. ТА „Малинарка“ е бил 8 години представителен ансамбъл на ЦИОФФ-България. Гастролирал е в Европа, Азия и Африка – Гърция, Албания, Македония, Сърбия, Египет, Турция, Русия, Унгария и Германия. Лауреат е на 2, 3, 4, 5 и 6 републикански фестивали. Носител е на Златен орден на труда, на орден „Кирил и Методий“ – 3-та степен, на златна значка на централния съвет на профсъюзите. Носител е на Плакета на Комитета за култура за високи художествени постижения и „Златна лира“ на съюза на музикалните и танцови дейци в България.