Актуални Новини

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ИНЖ. МИЛЧО ДОЦОВ ПОЗДРАВИ РОМИТЕ ПО СЛУЧАЙ ТЕХНИЯ ПРАЗНИК

logoПо случай Международния ден на ромите кметът на Община Берковица  инж. Милчо Доцов поздрави празнуващите на днешния ден. Градоначалникът изпрати поздравителен адрес, в който се казва: ” През 1971 г. в Лондон се провежда за първи път световен ромски конгрес, с участието на представители на ромите от всички континенти и на индийското правителство. Там е поставено началото на световното ромско движение за утвърждаване и развитие на ромската култура и идентичност. Това събитие положи началото на честване на Международния ден на ромите.

Позволете ми от името на общинска администрация и лично от мое име да Ви честитя празника. Ромите в цял свят почитат този ден. Празнуването му показва спазената съвкупност и съхранени във времето обичаи, които обединяват и възпитават съпричастност към общите ромски ценности.

Възползвам  се от повода да пожелая на всички Вас и семействата Ви здраве, късмет, благополучие и радост през 2019 година. Уверяваме  Ви, че Община Берковица  ще направи всичко възможно, за да се постигне напредък в подобряването живота на ромите, така че с общи усилия да постигнем видими успехи и на всеки нов празник да прибавяме още една причина да празнуваме заедно.

Честит празник! „