Актуални Новини

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА И ГЕНЕРАЛНИЯТ ДИРЕКТОР НА „МАКСИМА БЪЛГАРИЯ“ ОТКРИХА МАГАЗИН ОТ ВЕРИГАТА „Т МАРКЕТ“ В ГРАДА ПОД КОМ

img_5712Днес в Берковица отвори врати магазин от веригата „Т маркет“. Той се намира на мястото на бившия обект на „Пени маркет“.  Веригата магазини „Т маркет“ е собственост на „Максима България“ ЕООД, която е дъщерно дружество на литовската компания Maxima Grupė, която е лидер на пазара с бързооборотни стоки и един от най-големите работодатели в Балтийските страни (Литва, Латвия и Естония). Наименованието „Т маркет“ се разчита като „Твоят маркет“. За откриването в Берковица пристигна лично генералният директор на „Максима България“ ЕООД  Едвинас Волкас. Той изказа специални благодарности на управителя на магазина и на екипа, както и на кмета инж. Милчо Доцов за съдействието и подкрепата от страна на Община Берковица.

img_5721„Берковица имаше нужда от такова нещо“ – каза кметът в своето изказване. Той поздрави всички – г-н Волкас, борда на директорите, младия екип на магазина, като им пожела здраве и да върви оборота и търговията. Г-н Доцов изказа и задоволството си, че точно в Берковица се открива такъв супермаркет, който дава работа на 20 човека. Кметът увери присъстващите, че в лицето на община Берковица и в негово лице ще имат партньор и с каквото е необходимо ще съдейства за развитието на търговския обект. Официален гост на откриването бе и председателят на ОбС д-р Илиян Тимчев и Лина Маринова – директор Дирекция „Бюро по труда“ – Берковица. Водосвет за здраве и благополучие отслужи отец  Димитър.  След освещаването на магазина, тържествено бе прерязана и лентата от кмета на общината и  г-н Волкас. На официалното откриване на обекта имаше и много хора, които очакваха магазина да заработи с клиенти.