АКТУАЛНО

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА СВИКА ОБЩИНСКИ КРИЗИСЕН ЩАБ ЗАРАДИ КОРОНАВИРУСА

В Заседателната зала на Общинска администрация – Берковица кметът Димитранка Каменова свика Общински кризисен щаб във връзка с разпространението на COVID-19. Тя сподели, че няма основания за паника и притеснения и че набелязаните мерки са превантивни. Уточнено бе, че трябва да бъдат спазвани препоръките на Националния оперативен щаб и съветите на лекарите, за да се избегне опасност от заразяване с COVID- 19.

На заседанието присъстваха членовете на комисията за намаляване риска от бедствия на територията на Община Берковица – ръководството на Община Берковица и Общински съвет  – Берковица, представители от Общинска администрация – Берковица, ръководни органи от РУП, ФСМП, ВиК, МБАЛ, РДГ, РС ПБЗН, ДСП, „Комунални дейности“,     РВС-Берковица.

Работата на щаба е да координира серия от мерки за превенция на заболяемостта от коронавируса. Бе уточнено, че МБАЛ – Берковица е общинска болница от първо ниво съгласно здравната карта. Няма инфекциозно отделение и поради тази причина пациентите със съмнения за коронавирус ще бъдат насочвани към болниците в Монтана и Лом. Г-жа Каменова увери, че Община Берковица ще съдейства на болницата в нашия град за закупуване на необходимите дезинфектанти и медикаменти.

Към момента в област Монтана под домашна карантина са 125 души, които са задължени да спазват 14-дневен карантинен период. В инфекциозното отделение на областната болница са налични 22 легла, а в инфекциозното отделение на ломската болница леглата са 13. От РЗИ – Монтана заявиха, че към момента няма положителни проби за наличние на коронавирус в областта.

Общинският кризисен щаб съветва да се спазват разпоредбите на органите и препоръчва на гражданите и отговорните за обектите лица, да използват хлорсъдържащи препарати за дезинфекция на помещения и препарати на спиртна основа за лична хигиена с оглед ограничаване на разпространението на коронавируса.

COVID – 19

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

Връчване на приза за европейски етикет и добро управление на Кмата - Димитранка Каменова
Актуални Новини

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ПОЛУЧИ КРИСТАЛЕН ПРИЗ И ЕВРОПЕЙСКИ ЕТИКЕТ ЗА ИНОВАЦИИ И ДОБРО УПРАВЛЕНИЕ НА МЕСТНО НИВО

„Тази награда е признание за добрата екипна работа на администрацията и стимул да надграждаме постигнатото. Независимо от трудните времена, в

ВИЖТЕ ОЩЕ »

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Лого Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ НА ОТДЕЛ „СТРОИТЕЛСТВО И УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА“

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – БЕРКОВИЦА ОБЯВЛЕНИЕизх.Nо УОСГ-28-00-167 (1) от 07.12.2022 г. Дирекция „Специализирана администрация”, отдел „СУТ”– Берковица на основание чл. 128,

ВИЖТЕ ОЩЕ »
кмет берковица
Актуални Новини

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА ПО ПОВОД НИКУЛДЕН

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,СКЪПИ ИМЕНИЦИ,БАНКЕРИ, МОРЯЦИ, ТЪРГОВЦИ, Днес отбелязваме един от най-големите християнски празници – Денят на Св. Николай Мирликийски Чудотворец, покровител

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.