Актуални Новини

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА СЕ СРЕЩНА С ОТБОРА ПО ПРИЛОЖНО КОЛОЕЗДЕНЕ

IMG_4343Кметът на Община Берковица инж. Милчо Доцов  прие в кабинета си децата от отбора по приложно колоездене, заедно с  треньорите Цветана Петкова и Вячеслав Трендафилов. Присъстваха и Светослав Кръстев-Председател на Националното движение по приложно колоездене към СБА-София, Димитър Стаменов- Председател на СБА-Монтана и Недко Петров – Председател на СБА-Берковица. 2015 година берковският отбор има блестящо представяне. Децата за поредна година подариха всичките си купи на кмета  и благодариха на общината и нейните ръководства за подкрепата, която оказват на Общинския съвет на клуба. Кметът благодари на младите състезатели и пожела още много спортни успехи, а за купите сподели, че ще бъдат поставени на специално място в общината, защото те са гордост за Берковица. Инж. Доцов допълни, че за децата и спорта задължително трябва да намира средства, въпреки финансовото състояние на общината.Кметът гарантира, че помощта за спорта ще се увеличава всяка година. „Аз съм си поставил за цел през този мандат субсидиите за спортните клубове от 60 000 да стигнат до 120 000 лева“ – каза инж. Милчо Доцов. Тази година Клубът по приложно колоездене-Берковица ще отбележи 15-годишен юбилей.

От 2003 година Берковският клуб по приложно колоездене не е напускал челните тройки в класиранията.В годините и със своите победи отборът доказва, че в него са най-добрите и подготвени деца.

Кръгове през 2015 година и класиране на отбора:

10-12 годишни

1 кръг – София – 1-во място отборно

Индивидуално момичета: 1-во  място Валери Желязкова; 2-ро  място Ралица Каменова

Индивидуално момчета: 1-во място Свилен Клименко; 2-ро място Кристиян Громиков

2 кръг – Благоевград – 1-во място отборно

Индивидуално момичета: 1-во място Валери Желязкова

3 кръг – Търговище – 1-во място отборно

Индивидуално момичета:1-во място Ралица Каменова; 2-ро място Валери Желязкова

Индивидуално момчета: 2-ро място Кристиян Громиков

4 кръг Първомай – 1-во място отборно

Индивидуално момичета: 1-во място Валери Желязкова; 2-ро място Ралица Каменова

Индивидуално момчета: 3-то място Кристиян Громиков

12-15 годишни

1 кръг –Челопеч – 2-ро място отборно

Индивидуално момичета: 2-ро място Ива Гиздова

2 кръг – Берковица – 1-во място отборно

Индивидуално момичета: 1-во място Ива Гиздова, 2-ро място Ралица Каменова; 3-то място Валери Желязкова

Индивидуално момчета: 3-то място Дани Кръстев

От 3 до 6 септември 2015 г. се проведе 30-ия Европейски шампионат по колоездене в Виена /Австрия/. Представител на Берковица в националния отбор беше Валери Желязкова. България зае 11-то място от 22 участващи страни. Клубът се готви за Републикански шампионат през тази година с подкрепата на Община Берковица.