Актуални Новини

КОЛЕДА В БЕРКОВИЦА

IMG_0040Рождество Христово е най-светлият, най-обичаният празник сред народите, приели християнската вяра. На него християните честват рождението на Сина Божий – Исус Христос. Според Евангелието от Лука това станало в град Витлеем, провинция Юдея.

В България празникът Рождество Христово (Коледа е народното наименование на Рождество, в някои краища го наричат още “Божик” и “Божич”) е продължение на празника Бъдни вечер и обичайно-обредната традиция е много богата.

IMG_0050За празника хората се готвят продължително време с желанието всичко да бъде направено от хубаво по-хубаво.

Жителите и гостите на Берковица имаха възможност да се присъединят към празничната програма на Община Берковица за Коледа.

“Ой Коледо, мой Коледо“ – така се наричаше празникът на пл. „Йордан Радичков“ с участието на коледари от Танцова школа „Берковска китка“ към ІІІ ОУ “Иван Вазов”. За доброто настроение на всички се погрижи фолклорната изпълнителка Румяна Попова, която накара малки и големи да извият кръшни български хора.

IMG_0060Дядо Коледа зарадва всяко дете с лакомства, а всеки дошъл на празника получи парче баница с късмети и чаша вино.

Община Берковица се бе погрижила в духа на Коледа да зарадва всеки жител и гост на града под Ком.

В святата Коледна нощ, когато всеки е с най-близките си и отвори сърцето си за доброто и за магията на любовта, не забравяйте да мечтаете, защото по това време на годината стават чудеса!

ВЕСЕЛА КОЛЕДА!