Актуални Новини

КОМЕДИЯТА „НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ“ ПО БРАНИСЛАВ НУШИЧ НА 16 ЮНИ В БЕРКОВИЦА

Държавен драматичен театър Търговище ще гостува в Берковица с комедията „Народен представител” от Бранислав Нушич на 16 юни /понеделник/ от 19.00 часа.

Историята се развива по време на избори. Търси се не най-достойният, а най-малко компрометираният кандидат. Пазарлъци, далавери, купуване на гласове и подправяне на бюлетини. Всички са се взели насериозно, което ги прави и смешни, и жалки. И какво ще стане, ако срещу кандидата на управляващата партия опозицията изправи неговия кандидат-зет.

Кого да подкрепи родата? Няма лошо – който и да спечели, един от семейството отива в парламента! Пиесата е писана в края на по-миналия век, след повече от 100 години същите партийни пазарлъци, пак подкупни депутати, сквернословни вестникари, порои от компромати. И жажда за власт на всяка цена! „Народен представител” е толкова днешна и толкова смешна комедия, че дъх не ти оставя. В главната роля на кандидат-депутата от управляващата партия – звездата на Сатиричния театър, известен като шофьора Васко от „Седем часа разлика” Пламен Сираков. В ролята на негова вярна съпруга – Елена Кънева, съкооператорка в сериала „Етажна собственост”. Участват още Александър Илинденов, Петър Петров, Грета Неделчева, Мартин Властанов, Симеон Велков, Ивана Стоянова и Емил Неделчев. Постановката е на Николай Гундеров