АКТУАЛНО

20 МАЙ Е КРАЙНИЯТ СРОК ЗА ПОДАВАНЕ НА ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРСА ЗА „НАЙ-ЧИСТО НАСЕЛЕНО МЯСТО”, „НАЙ-ЧИСТ И ПРИВЕТЛИВ КВАРТАЛ ИЛИ ГРУПА БЛОКОВЕ В ГРАД БЕРКОВИЦА“ И „НАЙ-ЧИСТО И КРАСИВО МЕЖДУБЛОКОВО ПРОСТРАНСТВО В ГРАД БЕРКОВИЦА“

По инициатива на кмета на община Берковица инж. Милчо Доцов на 21 март стартират конкурси за „Най-чисто населено място”, „Най-чист и приветлив квартал или група блокове в град Берковица“ и „Най-чисто и красиво междублоково пространство в град Берковица“. Конкурсите се организират с цел създаване на приветлив вид на населените места в общината, кварталите и междублоковите пространства в град Берковица, чрез ангажиране на гражданите, всички юридически и физически лица. Той се организира в периода от 21 март до 20 май 2019 година. Критериите, по които ще се извършва оценяването в конкурсите са следните:

За конкурс „Най-чисто населено място” критериите за оценка са:

 1. Чистота на централната част на населеното място.
 2. Чистота на улици.
 3. Чистота на тротоарите.
 4. Поддържане на зелените площи в границите на населеното място.
 5. Състояние на площадките, на които се разполагат контейнерите.
 6. Премахнати локални замърсявания по границите на населеното място и в населеното място.
 7. Наличие на замърсени терени.

Посочените по-горе критерии ще бъдат оценявани по шестобална система. Максималният възможен брой точки е 42. При събран най-голям брой точки, населените места се класират на  I, съответно II и III място. Класирането ще бъде извършено от комисия, определена със заповед на Кмета на Община Берковица.

За призовите три места ще се връчат грамоти и парични награди, както следва:

За I място: 200 /двеста/ лева парична награда и награда в размер на 600 /шестстотин/ лева, които средства ще бъдат използвани за облагородяване на населеното място по преценка на кмета, кметския наместник на съответното населено място.

За II място: 150 /сто и петдесет/ лева парична награда и награда в размер на 500 /петстотин/ лева, които средства ще бъдат използвани за облагородяване на населеното място по преценка на кмета или кметския наместник на съответното населено място.

За III място: 100 /сто/ лева парична награда и награда в размер на 400 /четиристотин/ лева, които средства ще бъдат използвани за облагородяване на населеното място по преценка на кмета или кметския наместник на съответното населено място.

 

За конкурс „Най-чист и приветлив квартал или група блокове в град Берковица“ критериите за оценка са:

 1. Чистота на тротоарите и около жилищните сгради.
 2. Чистота на прилежащи улици.
 3. Поддържане на кварталните зелени площи и междублокови пространства.
 4. Разнообразие от растителни видове, естетизирани и облагородени пространства.
 5. Оползотворяването и използването на отпадъчни материали, на които е даден нов живот и са превърнати в елементи от аранжирането на пространствата.
 6. Състояние на площадките, на които се разполагат съдовете за отпадъци – контейнери и кофи.
 7. Наличие на замърсени терени.

Посочените по-горе критерии ще бъдат оценявани по шестобална система. Максималният възможен брой точки е 42. Кварталът или групата блокове, събрали най-голям брой точки печели конкурса.

Оценката и избора ще бъдат извършени от комисия определена със заповед на Кмета на Община Берковица.

За спечелилият квартал или група блокове ще бъде връчена грамота, парична награда от 200 /двеста/ лева, както и награда в размер на 600 /шестстотин/ лева, които средства ще бъдат използвани за облагородяване на квартала или групата блокове по преценка на техни представители.

 

За конкурс „Най-чисто и красиво междублоково пространство в град Берковица“ критериите за оценка са:

 1. Чистота на тротоарите около жилищните сгради.
 2. Поддържане на зелени площи и междублокови пространства.
 3. Поддръжка на кътове с цветни градини около междублоковите пространства.
 4. Разнообразие от растителните видове, естетизирани и облагородени пространства.
 5. Поддържане на местата за отдих около жилищните сгради.
 6. Оползотворяването и използването на отпадъчни материали, на които е даден нов живот и са превърнати в елементи от аранжирането на пространствата.

Посочените по-горе критерии ще бъдат оценявани по шестобална система. Максималният възможен брой точки е 36. При събран най-голям брой точки, блоковете се класират на I и съответно II и III място.

Класирането ще бъде извършено от комисия определена със заповед на Кмета на Община Берковица.

За призовите три места ще се връчат грамоти и парични награди, както следва:

За I място: 100 /сто/ лева парична награда и награда в размер на 300 /триста/ лева, които средства ще бъдат използвани за облагородяване на междублоковото пространство по преценка на домоуправителя и живущите в съответния блок.

За II място: 75 /седемдесет и пет/ лева парична награда и награда в размер на 250 /двеста и петдесет/ лева, които средства ще бъдат използвани за облагородяване на междублоковото пространство по преценка на домоуправителя и живущите в съответния блок.

За III място: 50 /петдесет/ лева парична награда и награда в размер на 200 /двеста/ лева, които средства ще бъдат използвани за облагородяване на междублоковото пространство по преценка на домоуправителя и живущите в съответния блок.

 

Заявленията за участие в конкурсите „Най-чист и приветлив квартал или група блокове в град Берковица“ и „Най-чисто и красиво междублоково пространство в град Берковица“ се подават от излъчени представители на кварталите, както и от домоуправителите на съответните блокове до 20 май 2019 г. в Центъра за услуги и информация на Общинска администрация – Берковица. В заявленията е необходимо да бъдат посочени: трите имена, адрес и телефон на лицето, отговорник от съответния квартал или групата блокове, както и на лицето, отговорник за съответния блок или кооперация.

 

Оценяването ще започне от 21 май 2019 г. и резултатите от конкурсите ще бъдат обявени до края на месец май 2019 г.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

Актуални Новини

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА ПО ПОВОД ЙОРДАНОВДЕН

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,СКЪПИ ИМЕНИЦИ, Богоявление е! Ден на вярата и светлината! В община Берковица с името Йордан / Йорданка празнуват 244

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Лого Община Берковица
Актуални Новини

СЪОБЩЕНИЕ НА ОСНОВАНИЕ ПАРАГРАФ 4, АЛ. 2 ОТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ НА ЗАКОН ЗА УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА /ЗУТ/

На вниманието на Иванка Илиева ул. “Захари Стоянов“ №1, с. Боровци, общ. Берковица ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – БЕРКОВИЦА ОБЯВЛЕНИЕизх.Nо УОСГ-70-00-439 (6)

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Лого Община Берковица
Актуални Новини

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА С ОДОБРЕН ПРОЕКТ ПО ЦЕЛЕВАТА ПРОГРАМА „ПАТРОНАЖНА МОБИЛНОСТ ЗА ДОСТАВКА НА ТОПЪЛ ОБЯД“

На 12.01.2023 г. бе подписан Договор за съвместна дейност между фонд „Социална закрила“ и Община Берковица по Целева програма „Патронажна

ВИЖТЕ ОЩЕ »
ПОПУЛЯРНИ ЕТИКЕТИ
covid-19 (28) Бюджет (7) Кмет на Община Берковица (12) ЛПГ (7) Образование (35) Община Берковица (260) Общинска администрация-Берковица (23) Общински съвет-Берковица (18) Обява (7) Природни забележителности (20) СУТ (17) административни услуги (13) берковица (10) берковската духова музика (5) детска градина (6) детски градини (6) дневен ред (5) докладна (4) екологична оценка (4) енергийна ефективност (5) заповед (7) заповеди на кмета (23) информационна среща (4) кмет берковица (6) кмет община берковица (5) конкурс (8) културни забележителности (16) общинска администрация (54) общински съвет - берковица (6) обява община берковица (4) обявление (47) основни училища (5) отдел строителство (4) поздравителен адрес (18) приложно колоездене (4) програми (6) проект (9) противоепидемични мерки (27) редовна сесия (6) счетоводна политика (5) съветници (8) съобщение (7) транспорт (4) туризъм (31) услуги (13)
QR Code

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Отчет на кмета
Актуални Новини

ОТЧЕТ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МАНДАТНАТА ПРОГРАМА НА КМЕТА НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ЗА 2022 ГОДИНА

Уважаеми г-н председател,Уважаеми общински съветници,Уважаеми съграждани, Преди четири години приех предизвикателството да бъда кмет на Община Берковица, водена от убеждението,

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.