Актуални Новини

КОНКУРС „ПРОСВЕТА“

Сдружение “Заедно за Берковица” организира творчески конкурс на тема “Просвета”. Конкурсът е посветен на празника на българската азбука, култура и просвета 24 май. Снего ще се опитат да разберат мнението на хората по актуални въпроси, свързани с българската писменост и култура, какво е тяхното значение за страната ни днес и по какъв начин можем да ги съхраним и актуализираме, за да бъдат те от полза за обществото. В конкурса може да се участва по няколко различни начина. Участниците ще бъдат разделени в две основни възрастови групи основни училища и средни училища (гимназии). Те ще могат да се съревновават в две различни категории текстова творба (есе, разказ, стих) и втора категория рисунка, снимка, колаж. Творбите си може да предоставите на Вашите преподаватели по български език и литература и изобразително изкуство или да изпратите на e-mail: konkurs. prosveta@gmail.com.

Оценяването на творбите ще бъде направено от компетентно жури, съставено отпреподаватели според съответната категория.То ще определи печелившите в срок отняколко дни и след това те ще бъдат представени на страниците на сайтовете насдружението, както и в сайтовете на Общината и регионалните медии, след което щебъдат наградени на официална церемония.Специално за този конкурс ще бъде създадена страница във Фейсбук на адрес https://www.facebook.com/prosveta.konkurs . На нея ще бъдат публикувани всички творби,като тази, която събере най-многохаресвания, ще бъде наградена от организаторите.

Краен срок за предоставяне на творбите и участие в конкурса 26.05.2014г.включително.Награждаването ще бъде проведено на 01.06.2014г. или на 02.06.2014г., за което щебъдете уведомени допълнително.