Актуални Новини

КРИСТИЯН КИРИЛОВ ОТ БЕРКОВИЦА СПЕЧЕЛИ ПЪРВО МЯСТО В ПЛАНИНСКО БЯГАНЕ

kreta-run-2018-01-32875-1000x0Двукратният победител при мъжете в дуатлона на 200 км. „Обиколката на Витоша“ берковчанинът Кристиян Кирилов триумфира в състезанието по планинско бягане „Kreta Run”, което се проведе на 21.01.2018 г. в околностите на мездренското село Крета. В конкуренцията на 39 любители на бягането в пресечени местности (Trial Running), 24-годишният атлет от Берковица, който е абсолвент в Нов български университет, специалност „Национална сигурност“ беше най-бърз по 11 км. и 200 м. трасе (с денивелация 370 м.) с време 50:17 мин.

Атрактивната надпревара е част от годишния спортен календар на  BG Events & Guiding за 2018г. и на Община Мездра.56 любители на планинското бягане от Враца, Мездра, Крета, Видин, Монтана, София, Берковица, Пловдив, Панагюрище, Койнаре, Стара Загора, Чипровци, Русе и Добрич се включиха във второто издание на състезанието „Kreta Run”.

Организатори на „Kreta Run 2018” бяха  любителите на бягането в пресечени местности  Александър Александров, Станислава Цветкова и планинския водач, инструктор по планинско колоездене и екскурзовод Иван Стоянов. Маршрутът на трасето е дело на единствения и титаничен бегач, живеещ в с. Крета – Николай Ралчов.

На 7 и 8 юли 2018 г. Берковица и зона Ком ще бъдат домакини на изключително интересна и атрактивна инициатива. В рамките на двата състезателни дни ще се проведат две състезания-планинско бягане и шосейно колоездене. Очаква се в Берковица да пристигнат десетки състезатели-мъже, жени и деца от цялата страна. Освен със зимен туризъм зона Ком привлича ентусиасти и през останалите сезони. Берковският Балкан предлага алтернатива за спокойна и пълноценна почивка сред недокоснатата природа. Всеки, който иска да погледне света от 2000 метра трябва да тръгне към връх Ком, където „Оттук окото волно прегради не намира.“ /Иван Вазов/