Актуални Новини

КРИСТИЯН СТОЯНОВ ОТНОВО ДОНЕСЕ ГОРДОСТ ЗА БЕРКОВИЦА

Състезаващият се за Спортен клуб по биатлон „Ком“- Берковица Кристиян Стоянов спечели първо място в спринта при младежите на Държавното първенство по летен биатлон. Десислава Стоянова от Берковица, която се състезава за Амбарица е първа в спринта на 7,5 км. при жените, а другото ни берковско момиче Мария Здравкова, състезаваща се за Славия е на второ място при девойките на спринт 7,5 км. Държавното първенство по летен биатлон се проведе на 16 и 17 септември на Белмекен.

За разлика от останалите берковски деца, бивши възпитаници на Спортен клуб по биатлон „Ком“- Берковица, които вече се сътезават за други клубове, Кристиян Стоянов остана верен на града под Ком и с чест и сърцатост продължава да печели овации и призови места за родния си град и клуб. В тази връзка на 8 септември – Празника на Берковица – кметът инж. Милчо Доцов връчи годишна награда за принос към Община Берковица за 2017 г. на Кристиян Стоянов – за изключителни постижения в биатлона, извоювано 5-то място на световното първенство за младежи през 2017 г., достойно представяне и популяризиране на Община Берковица в Република България и света.

На Кристиян сега му предстои участие за Световна купа за юноши и младежи на 9 и 10 декември 2017 в Австрия, на 15 и 16 декември в Италия, а най-важното му състезание за сезона е Световното първенство за юноши и младежи, което ще се проведе в Отепя-Естония от 26 февруари 2018 до 4 март 2018 г.

Берковица се гордее с теб, Криси,  и продължава да те подкрепя и обича!