Актуални Новини

КРЪГЛА МАСА

IMG_8932На 23.10.2014 в залата на Общинска администрация гр. Берковица се състоя кръгла маса на тема „Да се чуе гласът на болните с деменция. Техният глас е важен.” Тя беше открита от заместник кмета г-н Радослав Найденов. Екип на Гражданско сдружение „Алцхаймер България” представи проблемите на хората с Алцхаймер и деменции и техните семейства.

IMG_8934Ирина Илиева -Изпълнителен секретар на ГС Алцхаймер България анализира ситуацията в България и говори за ползата за болните и семействата от обединяване на усилията им. Проф. Янчева презентира деменциите като медицински и социален проблем на 21 век. Веселка Йоткова – геронтолог сподели опита си от решаването на проблемите в Германия , с презентацията на Веселин Йотков надникнахме в бъдещето и помоща на телемедицината в решаването на здравни проблеми.

За организацията на грижата за лица с дементни проблеми и проблемите, с които се срещат споделиха работещите в домовете за стари хора в Берковица и с. Бистрилица.
Срещата на заинтересованите от проблема страни участниците оцениха като успешна и се разделиха с надежда за бъдещо партньорство.