Актуални Новини

КУЛТУРЕН АФИШ

На 27 сптември от 17.00 ч. в библиотека „Йордан Радичков” писателката Корнелия Петрова – Нели от гр. Чипровци ще представи своето творчество пред гражданите на гр. Берковица. Авторката пише произведения за деца и възрастни.

Корнелия Петрова – Нели завършва в Пловдив школата за художествени ръководители със специалност „Естрадно – сатирична режисура и театрална драматургия” и веднага става ръководител на театрални състави, като сама поставя пиеси, режисира ги и участва в тях. Постъпва на работа в тогавашния „Културен дом на миньора”, като организатор културно-масова работа. Наред с другите културни изяви, ръководи естрадно – сатиричен състав, с който печели златна значка на VII Републикански фестивал. С театралния колектив поставя 20 пиеси, които играят в общината, в нашата и други области и в Румъния. Същевременно води и детски театрален състав, с който на фестивала „Лачените обувки” е удостоен с награда за най-малък участник, а в Перник на фестивала за фолклорно словесно изкуство печелят I награда.

Във връзка с пряката си работа е написала стотици сценарии по различни поводи. Публикува свои произведения у нас и в Румъния. Повече от 20 години пее в групата за градски песни към чипровското читалище, за която пише текстове на песни, а понякога и музика към тях

Когато става баба за пръв път съчинява приказки, разкази и стихове за деца, които по-късно събира в книгата „Алки, балки, залъгалки за големи и за малки”. Същевременно пише лирика и издава книгата „Нежен полъх”. В сборника си „Хим – хам – хум – ки чипровски раздумки” публикува разкази, стихотворения, дружески шаржове, приказки, накратко – за всекиго по нещо.

В „Хумор от Турлакия”, всички хумористични случки са написани на чипровски диалект, а  книгата „Тайните на Балкана” запознава читателя с разкази и легенди за хайдути и войводи от своя край.

Вход свободен. Заповядайте!