Актуални Новини, Новини

ЛЕСОТЕХНИЧЕСКАТА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ В БЕРКОВИЦА ПОСРЕЩНА СВОИТЕ УЧЕНИЦИ В ОБНОВЕНА СГРАДА

Откриване на новата учебна година в лесотехническата професионална гимназия

Най-старото професионално училище в Северозападна България посрещна своите ученици в изцяло обновената си сграда по проект „Подобряване на образователната инфраструктура на Лесотехническа професионална гимназия – гр. Берковица“, която бе открита официално на 30 май тази година от кмета на Община Берковица Димитранка Каменова.
Представители от Община Берковица на събитието днес, 15 септември 2022 година, бяха Биляна Стаменова – Секретар, Венета Асенова – Главен експерт „Образование“, Ива Иванова и Илияна Пенчева – Младши експерти в отдел „Проекти и програми“. Предоставен бе поздравителен адрес от кмета на Община Берковица Димитранка Каменова по повод началото на новата 2022/2023 учебна година.
Директорът на училището благодари за това, че най-старото професионално учебно заведение в северозапада сега е най-новото. Освен изцяло новата си визия, в ЛПГ се изучават професии, които са единствени в България или са характерни само за няколко региона в страната. Специалността „Механизация на горското стопанство“ е защитена, а професията „Кинолог“ се изучава единствено тук.
Осмокласниците с трепет и вълнение очакваха да удари първият звънец, за да видят как изглежда отвътре новото им училище. Те първи имаха честта да прекрачат прага и да влязат в реновираните класни стаи.
По традиция директорът на учебното заведение Христина Христова разля менче с вода пред гимназистите, за да им върви по вода. Пак по традиция всички бяха посрещнати с хляб и мед.
Ръководството на гимназията с гордост представи новата си конферентна зала, оборудвана с всичко необходимо за провеждане на обучения и семинари пред по-голяма аудитория.
Желаем на средношколците здраве, успешна нова учебна година, творчески заряд и позитивизъм!
На добър час!