Актуални Новини

ЛЕСОТЕХНИЧЕСКА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ – БЕРКОВИЦА ИЗПРАТИ ВИПУСК 2018

IMG_0791С вълнуващо тържество  Лесотехническата професионална гимназия в Берковица се сбогува с випуск 2018 г. За да изпратят абитуриентите с аплодисменти и пожелания за успех, тук бяха  всички останали ученици, учители, родители.

С огромно вълнение Христина Христова, директор на най-старото професионално училище в Северозапада,  се обърна към младите хора с думи на благодарност и пожелания за успешна реализация в живота.

Официален гост на тържеството бе зам.-кметът г-н Радослав Найденов, който поздрави младите хора и връчи поздравителен адрес от името на кмета на Община Берковица инж. Милчо Доцов.

IMG_0783„С изключително удоволствие се обръщам към Вас в един от най-вълнуващите мигове в живота на всеки млад човек, когато след  дванадесет години труд и усърдие, след мигове на радост и успехи, ще чуете последния училищен звънец и ще целунете за последен път училищното знаме. Този ден е Ваш, защото мигът на зрелостта е най-чаканият, свързан с много вълнения – раздяла с детството, с любимите учители, с любимия клас, осъзнаване на бъдещите отговорности, предчувствие, че предстои по-сериозното навлизане в познанието, защото то е безбрежно. Съхранете този ден завинаги в сърцата си, за да ви напомня за чудния свят на безгрижното детство.

Скъпи абитуриенти, бъдете себе си пред предизвикателствата на живота. Превърнете трудностите в победи, а мечтите – в реалност !  И не забравяйте – успехът се крие в самите Вас !

Скъпи учители,

IMG_0796С радост изпратете тези достойни и мислещи хора, които възпитахте. Продължете своята мисия с ново вдъхновение и вяра в бъдещето. Не спирайте  да будите съзнанието на младото поколение за българското слово и духовност.

На добър час и успехи!“

С благодарност към учителите се обърна Илияна Пиринска, майка на един от абитуриентите.

IMG_0808Дванадесетокласниците за последен път чуха школския звънец, който специално удари за тях, за да запази място в сърцето на всеки споменът от тези най-хубави години от живота им.

Прекрасните млади хора, озарени от вярата и оптимизма на своите деветнадесет години, целунаха за последен път училищното знаме. Направиха снимки за спомен и си обещаха често да се чуват и събират.

Поздрав към абитуриентите отправи чаровната Нейджъл Рачкова и танцов състав към училището.

Тържеството завърши с емблематичната песен „Един неразделен клас“ и с вярата, че каквото и да предстои занапред, родното училище ще остане в сърцето на всеки от завършващите.