Актуални Новини

ЛЕСОТЕХНИЧЕСКА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ – БЕРКОВИЦА УЧАСТВА В ПАНОРАМА НА ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ В ОБЛАСТ МОНТАНА

IMG-40e14b6f112e0d632697c953e6b6cfc0-VПанорама на професионалното образование в областта се проведе на 16.05.19 г. в Монтана. Участваха професионални и профилирани училища от Област Монтана.

Целта на събитието е завършващите седмокласници и техните родители да се информират за предстоящия план – прием за учебната 2019/2020 година и с възможностите за обучение след 7 клас.

Да направят правилния избор им пожела областният управител на Монтана Росен Белчев: „Ръководете се от вътрешната си емоция и 20190516_122039вашите предпочитания. Днес като се запознаете с предлаганите специалности се надявам да се ориентирате и да изберете тази специалност, която ще отговаря на вашето бъдеще развитие. Всеки трябва да изучава и да работи това, което иска.“

Лесотехническа професионална гимназия-Берковица отново бе сред най-интригуващите и атрактивни учебни заведения. Преподаватели, настоящи и бивши ученици на училището, което на 15.05.2019 г. отбеляза 110-годишен юбилей, представиха възможностите за образование и професионална реализация на възпитаниците на ЛПГ. В 20190516_124402момента училището предлага две прагматични и устойчиви във времето специалности:

МЕХАНИЗАЦИЯ НА ГОРСКОТО СТОПАНСТВО с професия – техник-механизатор

ГОРСКО И ЛОВНО СТОПАНСТВО  с професия – техник-лесовъд.

И двете специалности са съобразени с реалната нужда от кадри в сферата на горите. Завършилите училището веднага могат да се внедрят във всички области в грижата за гората.

Ники и Мария от 10.Б клас разказаха за своите успехи и мечти като членове на ученическата общност на училището.

„Всеки ден в нашето любимо училище е предизвикателство и досег с природата. Учим се да обичаме света около нас и да го пазим. Обичаме ученическите практики, където сме на терен и усвояваме нещата, които ще работим след завършване на образованието си тук. Пътуваме по европейски проекти по програмата Еразъм+. Всеки ден израстваме.“

Доказателство за качеството на образование и за дълготрайните връзки и доверие е участието във форума на бивши ученици, а днес – партньори от ДГС – Берковица. Алекси Тодоров, Даниел Доцов и Александър Драгиев подкрепиха учениците и излязоха с тях на сцената на Младежкия дом в Монтана.

Атрактивния щанд, авторитетните млади експерти от ДГС – Берковица, усмихнатите ученици, прекрасните презентационни материали направиха щанда на ЛПГ сред най-посетените.

Благодарим за подкрепата на нашите бивши ученици, а днес – партньори и приятели, Алекси Тодоров, Александър Драгиев и Даниел Доцов от ДГС – Берковица!

Очакваме ви в най-старото професионално училище в Северозапада! Тук ще получите знания и умения, приятелство и подкрепа, добър старт за професионална реализация!