Актуални Новини

ЛЕТЕН АЙКИДО ЛАГЕР В БЕРКОВСКОТО СЕЛО БЪРЗИЯ

aikibudo_logo„Когато съм единен с природата, съм непобедим. Защото няма човек, който да тръгнеimages срещу природата и да успее.”

О`Сенсей Морихей Уешиба

Между 10 и 15 юли, в Бързия Холидей Клуб, се провежда Лагер по Айкидо, организиран от два софийски клуба. Клубовете Айкикай Айкидо Скул и Айки Будо, съответно с ръководители Сенсей Ивайло Петров – 5-ти дан и Сенсей Стефан Златев – 5-ти дан, започнали дейността си преди DSC_0769DSC_0820повече от 10 години, доведоха над 100 участници в лагера. Тази година са решили да посветят традиционния лагер на Айкидо и единението с природата. Всеки DSC_0882ден ще има тренировки по Айкидо, като спортистите са разделени  на две групи – деца и възрастни. Повечето от участниците са на възраст между 5-14 години. Двата клуба развиват изключително много спорта и бойните изкувства при подрастващите деца и юноши с различни събития, които включват лагери, походи, демонстрации и локални тренировки в залите. Ръководители на клубовете имат практика от над 25 години в редица бойни изкувства, от което Айкидо остава като най-голямата страст в душата им. Сенсей Петров и Сенсей Златев участват ежегодно на множество семинари с японски майстори, присъстват на международни конгреси, които се организират от DSC_0901различните организации в цял свят, включително Световната Айкидо Федерация и редовно посещават Япония, където се намират залите на главната квартира и храмът на Айкидо.

Гост на лагера е Сенсей Люк Вермюлен – 6-ти дан от Белгия, вице-председател на Европейската федерация по Айкидо. Сенсей Вермюлен притежава над 30 години практика по Айкидо, като негови наставници са били едни от най-големите имена в света на Айкидо. Сенсей Вермюлен е присъствал на множество международни събития и семинари, включително водени и от него.

 

@Aikischool

@Aikido Club Aiki Budo